TRIST: Tor Milde var med på å starte opp P4 Bandit, og er nå programleder for kanalen på frilansbasis. Han synes det er trist for lyttermangfoldet at Bandit nå tas av DAB-nettet og reduserer redaksjonelt innhold.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
TRIST: Tor Milde var med på å starte opp P4 Bandit, og er nå programleder for kanalen på frilansbasis. Han synes det er trist for lyttermangfoldet at Bandit nå tas av DAB-nettet og reduserer redaksjonelt innhold. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

P4 Bandit blir ren nettkanal

Tor Milde: Trist for mangfoldet.

(Dagbladet.no): I dag ble det klart at P4 er rammet av finanskrisa, og må nedbemanne seks personer i redaksjonen. Sammenlignet med  kutt i andre, større mediebedrifter høres det kanskje ikke så mye ut. Men kuttene skal foregå i P4s nettredaksjon og digitalradiostasjoner.

Etter nedbemanningen vil disse avdelingene sitte igjen med seks personer - like mange som må gå.

Bandit bare på nett
- Vi skal kutte tre stillinger i nettredaksjonen og tre i digitalradioredaksjonen, like mange i Lillehammer som i Oslo, sier P4-sjef Kalle Lisberg til Dagbladet.no.

Han må tenke seg om litt når han skal ramse opp de fem digitalradiokanalene sine.

- Bandit, Hits, Jukebox, Retro og Ballade. Dette er jo veldig trist for oss. Men vi møter tøffere tider ved å slanke kostnader i laboratorie- og framtidsvirksomheten vår, og sparer hovedkanalen. Dette berører ikke P4, sier Lisberg.

Kanalen som særlig blir berørt, er P4 Bandit, rockekanalen som ble lansert for to år siden, som P4s egen, store DAB-satsing. Nå redusereres det redaksjonelle innholdet drastisk. Bandit slutter å sende på DAB-nettet, og blir en ren nettradiokanal fra årskiftet av.

- Bandit tas midlertidig av DAB-nettet. Men vi fortsetter å sende. Bandit skal leve, bare med mindre bemanning, sier Lisberg.

- Trist for mangfoldet
Kanalen har til sammen tre hele programlederstillinger i redaksjonen på Lillehammer. I tillegg har de knyttet til seg flere frilansere, deriblant Tor Milde, som leder «Ny-Timen» på tirsdager. Milde var med på å starte opp kanalen, sammen med kollegene Silje Stang og Kåre Magnus Bergh.

Som Bandit-programleder hadde han bare kontrakt fram til jul. Men han synes det er trist for de fast ansatte, og for lyttermangfoldet på radio, at Bandit reduseres.

- Dette er en kanal som har grunn til å være der, om den ikke er verdens største. At egenproduksjonene blir borte, er en pen måte å si det på. Nå blir det bare en ny nettradiokanal med 24 timer musikk. Det er ikke sammenlignbart med hva Bandit har vært, sier Milde til Dagbladet.no.

Han synes likevel det er fint å høre at Kalle Lisberg ikke har gitt opp kanalen helt.

- Han har jo sagt at hvis tidene forbedrer seg, kan man gå tilbake til der vi var. Det er det positive med det, sier han.

- Når vi først er inne i denne krisa som alle refererer til, er det trist at det skal gå utover P4 Bandit. Men det er jo gjerne slik at de svakeste får lide, sier Milde.

- En drømmejobb
Bjørnar Pedersen er blant Bandits faste programledere, og en av dem som nå er usikker på egen framtid. Pedersen har blant annet bakgrunn fra «Herreavdelingen» på Petre, og begynte i Bandit like etter oppstarten.

- Jeg skal ta en prat med Kalle Lisberg på fredag, også blir vel ting litt klarere etter det. Men det skal nok foregå i sømmelige former. Jeg vet at Kalle gjør dette med tungt hjerte, for han elsker Bandit, sier Pedersen.

Han regner med at han kommer til å jobbe med radio i en eller annen form også over nyttår.

- Men dette er en drømmejobb, vet du. Mange jobber vil fortone seg som en nedtur etter dette, sier han.

Lisberg vil ikke gå innpå hvor mye penger P4 må spare, og heller ikke om det er snakk om sluttpakker.

- Men i P4 behandler vi folk så godt vi kan. Vedtaket om reduksjoner er gjort enstemmig i styret, også sammen med de ansattes representanter. Vi står sammen om dette, sier han.
 

OSLO 20060811: P4 Radio Hele Norge-sjef Kalle Lisberg  presenterte resultatet for andre kvartal i år på en pressekonferanse i Oslo fredag. Armene i kors .
Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
OSLO 20060811: P4 Radio Hele Norge-sjef Kalle Lisberg presenterte resultatet for andre kvartal i år på en pressekonferanse i Oslo fredag. Armene i kors . Foto: Erlend Aas / SCANPIX . Vis mer