Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

P4 fikk konsesjonen

Silje Stang og resten av P4-gjengen får fortsette å lage riksdekkende radio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ganske historisk at vi nå åpner opp for et femte radiotilbud i FM-båndet. Det er mediepolitisk viktig å sikre at det blir knyttet programkrav til bruken av den knappe frekvensressursen. .

Det sa kulturminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) på en pressekonferanse i dag.

- Kanal 5 hadde ikke et konsept vi tror hadde gått rundt økonomisk, men det viktigste var at P4 hadde en bedre programplan. Teksten er langt mer forpliktende enn den som ble gitt før jul, sa hun.

- Dette er en gledens dag. Spenningen er endelig utløst. Nå skal vi vise at vi kan lage for radio med en real kamp, sier Ole Tom Nomeland, informasjonsdirektør P4 til Dagbladet.no.

Konkurrenten var skuffet.

- Det er trist og vi er skuffet. Vi må bare gratulere P4. Jeg synes det er synd for lytterne, fordi det nå bare blir like kanaler uten bredde og mangfold i de private kanalene. Også trist for Nord-Norge som ikke får sitt første nasjonale etermedie, sa Ole-Jørgen Torvmark, administrerende direktør Kanal5 til Dagbladet.no.

Silje Stang og resten av P4-gjengen får fortsette å lage riksdekkende radio.