Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

P4 gir seg mot Valgerd

Siviliombudsmannen kritiserer kulturminister Valgerd Svarstad Haugland og utlysningen av P4-konsesjonen, men han mener tildelingen til Kanal4 ikke må omgjøres.

Dermed er det over for P4s muligheter til å beholde den lukrative riksdekkende konsesjonen for privatradio. Styret i P4 har i dag innsett dette og opplyser at de dropper det varslede søksmålet.

Nå skal P4 konsentrere seg om fremtiden og satser alt på P5-konsesjonen. En avgjørelse kan foreligge allerede før slutten av juni.

- Det var riktig å klage til Sivilombudsmannen. Etter en grundig vurdering av saken har vi blant annet fått medhold i at P4 hadde et rettslig krav på å få konsesjonen fornyet. Vi er imidlertid overrasket over den endelige konklusjonen hvor Sivilombudsmannen har lagt til grunn at departementet likevel kunne avgjøre konsesjonen på et fritt skjønn. Konklusjonen reiser en rekke interessante prinsipielle og juridiske spørsmål som styret foreløpig ikke har vurdert, sier styreformann Jens Kristian Thune i P4.

Les Sivilombudsmannens vurdering av konsesjonsaken.

GIR SEG:</B> Styreformann Jens Kristian Thune i P4 innser at Valgerd vant slaget. - Nå satser vi fullt på at tildelingen av «P5-konsesjonen» går i vår favør, sier Thune.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media