P4-profilene stilte nakne for Unni Askeland. Se resultatet

- Det var ekstremt kleint.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det var ekstremt kleint, det er ikke til å legge skjul på. Men vi tenkte det ville bli bra radio ut av det, sier Dora Thorhallsdottir til Dagbladet.

- Det var ikke det jeg regnet med å gjøre på jobb. Jeg har ikke vært så mye nakenmodell før, sier Michael Andreassen.

Sammen utfordret de to P4-programlederne den kollegiale komfortsonen, og kastet klærne for å stå aktmodeller for den anerkjente kunstneren Unni Askeland.

Resulatet ble en mye delt og diskutert videoesuksess for P4, og et maleri som nå skal auksjoneres bort til inntekt for Redd Barna.

Men hvorfor et nakenkunstverk?

- Veldig rart Jo, sammen leder de to serien «Snurrig sommer», som for tida går på P4. Kjetil Hugin lager serien, og bestemte seg for virkelig å utfordre de to radiostemmene.

Og etter at de hadde kastet seg utfor et 85 meter dypt juv på Rjukan var det altså klart for å strippe det hele ned - bokstavelig talt.

- Det verste øyeblikket var da Michael sto i bokseren og jeg i trusa. Vi telte til tre, og så hverandre rett inn i øynene for å vise respekt. Men vi måtte jo se, sier Thorhallsdottir og flirer.

- Men så var vi ferdige med å se. Da innså vi at det var veldig rart å stå nakne i en hage på Kløfta midt på dagen, forteller Andreassen.

- Respekt for Michael I ettertid sier de likevel at det var greit å kaste klærne for en god sak.

- Jeg er 40 år nå, og de tre åra det var in å gå toppløs på stranda var i ungdomstiden min, så det var ikke så veldig farlig. Men jeg har veldig stor respekt for Michael som gikk hele veien, sier Thorhallsdottir.

- Siden det er et kult bilde var det ikke så farlig. Det hadde vært verre om det var et polaroidbilde, sier Andreassen.

Hele seansen tok rundt to timer, før Askeland sa seg fornøyd. Kunstneren moret seg tydelig under oppdraget, og mener modellene var utrolig vakre.

- Hun er jo nydelig. Og han er i hvert fall sexy, sier hun i videoen.

Utropspris på 20 000 Både Andreassen og Thorhallsdottir er fornøyd med å ha fått med seg kunstneren på stuntet.

- Det er utrolig kult at hun stilte opp, siden hun er så anerkjent. Hun gir mye av seg selv, sier Andreassen.

Askeland er en svært profilert kunstner, og er blant annet blitt kjøpt inn av Nasjonalgalleriet. Nå ligger bilde på nettauksjon, med ti dager igjen å gi bud på. Utropsprisen er på 20 000 kroner.

Kunstneren beskriver selv bildet som «En original Unni Askeland. Popart dekadent overskygget av ekspresjonisme». Hvem som ender opp med å kjøpe det, har ikke de to programlederne tenkt så mye på ennå.

- Kjæresten min sa han skulle kjøpe det uansett. Men han visste nok ikke at Michael skulle få en så framtredende plass, sier Thorhallsdottir.

Andreassen mener bildet kunne passet på The Thief, men de to er mest opptatt av å få en god pris.

- Pengene går jo til utdanning. Det er 57 millioner barn som ikke får gått på skole, og 130 millioner som går ut av fjerdeklasse uten å kunne lese og skrive. Hvis vi kan sørge for at noen barn får gå på skole som følge av dette, er det veldig bra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer