P4 skifter toppleder

P4-overskuddet blir ikke så bra som ventet, og i går måtte styreformann Endre Røsche gå av. Men Oslo Børs mistenker ikke P4-direktør Svein Larsen for innsidehandel etter at han solgte sine aksjer sist mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå skal Larsen sammen med den nye styreformannen, Lars Uno Thulin, roe gemyttene.

Larsen sa for to måneder siden opp jobben som sjef for P4. Med ny styreformann ved roret håper han å bringe P4-skuta inn i smulere farvann.

I går ble han møtt med uriktige påstander om innsidehandel med egne aksjer.

En tabbe

For snart en måned siden fikk Handelsbanken i oppdrag fra P4s kanalsjef om å selge om lag 75000 av hans ca. 600000 P4-aksjer. Sist mandag gikk handelen i boks.

Tilfeldighetene ville at P4 onsdag morgen, ba Oslo Børs om å bli suspendert fra Børsen fordi styret skulle diskutere et forhold som kunne få innvirkning på aksjekursen.

En revisjon av regnskapet viser nemlig at årsresultatene kan bli dårligere enn ventet. Styret varsler derfor en nedskriving på mellom 5 og 10 millioner kroner i 1998. I Dagbladet i går ble de to sakene ved en misforståelse koblet. Samtidig ble en uttalelse fra Oslo Børs om hvordan man gransker aksjehandler i forkant av en børssuspensasjon, knyttet til Larsens aksjesalg. Det ble også trukket konklusjoner om at Larsen var mistenkt for innsidehandel, og at dette var årsaken til suspensasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer