P4 vinner radiokrigen

P4 hadde over en million daglige lyttere første uka konkurrenten - Kanal 24 - var på lufta.

361 000 hørte på Kanal 24 den første uka.

- Kjære lyttere. Herved erklærer jeg kanal 24 for åpnet, sa statsminister Kjell Magne Bondevik. Natt til nyttårsaften tok Kanal 24 opp kampen mot P4. Da hadde de to kanalene kjempet om 4-tallet - og lytternes oppmerksomhet i lengre tid.

Nå er de første tallene fra TNS Gallup klare. De viser at P4 vinner radiokrigen så langt.

TNS Gallups radioundersøkelse den første uka etter at Kanal 24 begynte å sende - og P4 startet opp med ny frekvens - viser at P4 hadde 27 prosent daglig lytteroppslutning. Det tilsvarer 1.083.000 lyttere. Kanal 24 har 9 prosents oppslutning.

- Meget fornøyd

- Dette et en meget positiv nyhet. Disse tallene er mye bedre enn hva vi hadde håpet på, og er godt innenfor de målene vi hadde satt oss, sier radiosjef i P4, Kalle Lisberg, til NTB.

Kanal 24 sier seg også fornøyd. Tatt i betraktning alle hindere de måtte forsere på tampen - i form av avskrudde radiosendere og nytt navn.

- Vi har holdt på i ti dager, og allerede er det over en million som har hørt på oss, sier Arne Krumsvik til Dagbladet.no.

- Fortsetter det sånn, blir det jo helt voldsomt.

Målet er å nå en halv million mennesker daglig - et mål Krumsvik mener tallene viser det bør være mulig å nå.

- All grunn til å feire

Radiosjef i NRK P1 mener P4 har all grunn til å feire i dag.

- De har til nå et solid grep på sin hovedkonkurrent Kanal 24, som attpåtil har større distribusjon, sier radiosjef i NRK P1 Nils Heldal til NTB.

(NTB og Dagbladet.no)