Du leser nå Dagbladet Pluss

Wencke Mühleisen med ny roman, «All gjeldende fornuft»

På 70-tallet praktiserte Wencke Mühleisen (63) fri sex. Nå skriver hun om overgangsalder og manglende lyst

- Overgangsalderen er det siste tabu, sier hun.

Frittalende: - I dag snakker alle om mensen, men fortsatt prater ingen om overgangsalderen, sier forfatteren om overgangen fra å være bruktbar til å bli ufruktbar. Foto: Anita Arntzen
Frittalende: - I dag snakker alle om mensen, men fortsatt prater ingen om overgangsalderen, sier forfatteren om overgangen fra å være bruktbar til å bli ufruktbar. Foto: Anita ArntzenVis mer

- Overgangsalder. Klimakteriet. Hetetokter og manglende sexlyst. Yak. Det er en no-go-zone. Vi har ikke et språk for å snakke om det.

Wencke Mühleisen sitter på kanten av stolen. Dama som på 80-tallet sto på Club 7 og helte rødmaling over sitt nakne underliv før hun satte inn en tampong foran publikum for å ufarliggjøre mensen, har fått et nytt tema på blokka.

- I dag snakker alle om mensen, men fortsatt prater ingen om overgangsalderen. Overgangen fra å være fruktbar til å bli ufruktbar. Det høres komisk ut, men dit kommer de fleste kvinner midt i livet. Det knyttes til seksualiteten din, og ja, det var vanskelig å skrive om. Absolutt.

Mot til å tørre

I morgen kommer «All gjeldende fornuft» ut i bokhandlernes hyller. En brevroman der brevskriveren er en aldrende kvinne i en slags eksistensiell krise. Alt det selvsagte må tenkes på nytt. Hvem vil hun være? Skal hun si opp jobben? Hvordan skal hun leve? Og tør hun? Brevene stiles til en venninne, til et ukjent «du», og som her, til livsledsageren hennes:

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNADER*

KUN I HELGA

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 3 MÅNADER*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNADER* 0 kr for første 3 månader. 0 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.