Statsbudsjettet:

- På bærtur om vinteren

Eventbransjens innsats for å bli hørt av regjeringen har vært forgjeves. Bransjen er så vidt nevnt i statsbudsjettet. Jan Fredrik Karlsen er oppgitt over budsjettforslaget.

AUDUN LYSBAKKEN: SV-lederen mener regjeringen prioriterer feil i en alvorlig tid. Reporter: Steinar Suvatne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regjeringen foreslår 680 millioner kroner til ekstraordinære tiltak rettet mot reiselivsnæringen i 2021, men eventbransjen er så vidt nevnt. Bransjen ble i september plassert sammen med reiseliv i en felles støtteordning, selv om det var antydet at de ville få sin egen.

Regjeringen har heller ikke kommet med signaler om å forlenge kompensasjonsordning for reiselivet og eventbransjen i 2021, som nylig ble lagt fram for Stortinget, sier Sponsor- og eventforeningen.

- Vi har foreslått en rekke tiltak som kan stoppe konkursraset vi frykter og redder arbeidsplasser, slik at bransjen kan kommer raskt tilbake etter pandemien. Nå håper vi stortingsflertallet kommer bransjen til unnsetning før det er for seint, sier Janette Haukland, daglig leder i Sponsor- og eventforeningen til Dagbladet.

- Den samme regla

Haukland sier at hun er skuffet over statsbudsjettet.

- Vi er svært skuffet, men venter nå spent på at regjeringen skal komme tilbake med innretning og omfang av kompensasjonsordningen for reiselivet og eventbransjen, sier Haukland.

Hun får støtte av Jan Fredrik Karlsen. Han driver eventbyrået All-In AS., og har tidligere gått hardt ut om regjeringens håndtering av eventbransjen under coronakrisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer