På Bibelens grunn

Teologer vil ikke lenger snakke om Gud - de vil heller tenne lys og snakke om kristen etikk. Da overlates debatten til lavkirkelige sluggere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VI LEVER i en usikker tid. Mange mennesker føler at grunnvollene ryster og søker stabile og faste orienteringspunkter. Det er en utbredt oppfatning at kristne organisasjoner - fra Den norske kirken til Livets ord - kan gi et slikt fundament. Mange politikere baserer også sin politikk på et kristent livssyn, og kristne organisasjoner hevder at de står på Bibelens grunn - på «fast grunn».

Den kritiske holdningen som mange kristne har til homofili blir ofte sagt å basere seg på Bibelens ord. Når det gjelder homofili er Bibelens syn klinkende klart. Teksten etterlater ingen tvil: «Når en mann ligger hos en annen mann, som en ligger hos en kvinne, da har de begge gjort en motbydelig gjerning». Straffen for slike handlinger er velkjent: «De skal dø. Deres blod skal være over dem!» (3M 20:13). Nå er det jo slik at de fleste kristne i dag vil synes at denne straffen er både urimelig og umenneskelig. Dødsstraff for homofili er dessuten i strid med norsk lov. I en argumentasjon mot homofili er det derfor problematisk å sitere hele teksten, og man nøyer seg derfor med det generelle forbudet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer