Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

På bokbad i bakgården

Mye god mat og drikke i en bakgård i Oslo sentrum i går. Store deler av den norske litteratursosieteten var invitert til Gyldendals årlige høstfest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For Gyldendals forfattere er det et årlig høydepunkt når forlagssjef Geir Mork inviterer til fest. I lang tid har de lukket seg inne i sine skrivestuer, men i går kom de sammen hele «Gyldendal-familien». I båkgården fant vi også personligheter innen kultur, politikk og media. Her gjelder det å se og bli sett.

Noen får alltid større oppmerksomhet enn andre. Kulturfiffen skuler på Nils Johan Ringdal, og lurer på hva han vet som ikke de vet om Nationaltheatret. Herbjørg Wassmo er aktuell både med ny roman og filmatisering av «Dinas bok». Men de fleste får mingle i fred med et smil rundt munnen og et glass i hånda - sponset av forlaget Gyldendal som henter gode inntekter fra bransjeavtale og innkjøpsordning.

TREFFES ALLTID: Vibeke Løkkeberg (i midten) sier hun er liksom invitert, men ikke hvorfor. Klaus Hagerup forteller at han ser Løkkeberg på alle slike premierefester. Herbjørg Wassmo er bare omsvermet.