På by'n med deltaker

Forrige fredag ble Stine Terese Julset stemt ut av «Idol». Samme kveld var 19-åringen på et utested i Oslo sammen med dommer Douglas Carr. Sist fredag tildelte Carr henne en ekstrasjanse til å nå finalen.

Carrs såkalte «wild card» - han hadde to, og brukte det ene på Stine Terese - gjør at jenta fra Stavanger onsdag får en ny sjanse til å kvalifisere seg for finalen.

Utslåtte «Idol»-deltakere reagerer. De mener Carr kan ha gitt Stine Terese «wild card» på et annet grunnlag enn det rent artistiske.

- Møttes tilfeldig

Sjøl er 19-åringen fortvilt over at det hun opplevde som et tilfeldig møte og en uskyldig samtale, blir omtalt i Dagbladet:

- Jeg gikk på byen med søskenbarnet mitt, og hadde ikke planlagt å møte Douglas. Men ja, vi møttes og vi snakket sammen. Det var helt naturlig. Vi diskuterte også «Idol», men ikke hvorvidt han kom til å gi meg «wild card». Douglas snakket dessuten mer med en annen gjest enn med meg, bedyrer 19-åringen.

Douglas Carr (35) legger ikke skjul på at han tilbrakte forrige fredagskveld med Stine Terese:

- Vil ha frihet

- Jeg kan ikke se noe galt i at jeg støtte på henne i baren og ble stående og prate med henne der, sier Carr til Dagbladet.

- Men dette var mer enn en kort samtale - dere skal ha vært sammen flere timer?

- Det er riktig. Jeg kjente ingen der, og hun kjente ingen andre enn søskenbarnet sitt der. Vi kjente hverandre gjennom «Idol». Etter hvert kom flere gjester fram til oss og diskuterte «Idol». Vi hadde en veldig trivelig utekveld.

- Ser du at møtet kan åpne for spekulasjoner om at du ga henne «wild card» på bekjentskap?

- Jeg ble hyret til «Idol» for å være ærlig og subjektiv. Og jeg har beundret Stine Terese fra dag én. Da jeg hørte henne synge på audition i Stavanger, sa jeg spontant: «Åk till Oslo och vinn!» Stine Terese har verdenskapasitet i stemmen sin. Men et uheldig låtvalg forrige fredag ødela - synes jeg. Hun har derfor vært mitt «wild card» hele veien.

Carr sier videre:

- Jeg vil ha frihet til å kunne ta en drink med en artist jeg lager låter for - eller for den saks skyld en sanger jeg skal bedømme. Det rokker ikke ved min profesjonalitet.

Dette sa han

Dette er hva Douglas Carr sa til Stine Terese etter at hun hadde sunget «The Trouble with Love is» forrige fredag:

- Jeg er ikke lett å flørte med når det kommer til blues..., men du har en interessant stemme. Og du har noe som jeg mener burde nå langt i denne bransjen.»

De andre dommerne var ikke like positive som Carr. Seerne stemte 19-åringen til fjerdeplass i gruppa.

Douglas Carr synes det er synd og feil dersom utekvelden skulle få konsekvenser for utfallet av Stine Tereses deltakelse.

- Så ut som «date»

Personer som var til stede på utestedet Mono i Oslo sentrum forrige fredag, stusset på at Douglas Carr tilbrakte flere timer i selskap med den unge «Idol»-deltakeren. De kom til Mono nesten samtidig, Douglas Carr kanskje en halvtime før henne.Ved stengetid forlot de utestedet sammen, sier en person som oppholdt seg på Mono.

- Det er riktig at vi gikk sammen da det stengte. Vi gikk på 7-11 og kjøpte pølse. Etterpå sa vi god natt og gikk hver til vårt, forteller Stine Terese. Hun avviser at hun hadde avtalt å møte Carr.

Kritiske konkurrenter

Utslåtte «Idol»-deltakere, som sjøl hadde håpet å få et «wild card», reagerer:

- Dette kan virke som en uheldig sammenblanding. Det kan lett oppfattes som at Stine Terese har smisket seg til et «wild card». Eller at Douglas har gitt henne ekstrasjansen på andre enn rent profesjonelle kriterier, mener deltakeren Glenn Magne Elvik fra Skjetten.

Han kom seg ikke videre fra Stine Terese Julsets pulje, til tross for at han var blant forhåndsfavorittene.

- Jeg legger ikke skjul på at jeg satt foran TV-en og håpet på et «wild card» fredag kveld. Jeg følte at dommerne egentlig likte meg - til tross for at sjukdom gjorde meg redusert, sier Elvik.

Også Lasse Uppman hadde håpet å gå videre. 21-åringen fra Melbu er like krass i sin kritikk:

- En dommer ute med en deltaker, det blir veldig feil for meg. Hvordan skulle det ha tatt seg ut om jeg hadde tatt med Anneli Drecker (eneste kvinnelige «Idol»-dommer, red.) på date? spør Uppman retorisk.

<B>FÅR NY SJANSE:</B> «Idol»-deltaker Stine Terese Julset ble slått ut, men får prøve seg igjen.
<B>GA NY SJANSE:</B> «Idol»-dommer Douglas Carr.