På denne holmen tilbringer han 15 dager i stillhet

- For de lokale har jeg blitt et slags reality show.

ALENE: På denne holmen tilbringer Miks Mitrevics 15 dager i stillhet. Kontakt med omverden formidles gjennom postkassa som dupper i vannet. Foto: Juuso Noronkoski
ALENE: På denne holmen tilbringer Miks Mitrevics 15 dager i stillhet. Kontakt med omverden formidles gjennom postkassa som dupper i vannet. Foto: Juuso Noronkoski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kommunen Fitjar, en liten kommune i Sunnhordland, sitter en latvisk mann alene på en holme. Der skal han bli i 15 dager.

- For de lokale har jeg blitt et slags reality show, noe de kan dele med hverandre i dagliglivet, skriver Miks Mitrevics på en lapp.

For Mitrevics skal ikke snakke i denne perioden. Han har startet kunstprosjektet «15 days of silence». Isolert på en liten øy, kun med selskap av to villsauer og egne tanker, uten noen form for verbal kommunikasjon. Den lille kontakten med omverden foregår med kritt på berget eller gjennom en liten postkasse som dupper i vannet utenfor øya.

- Dette prosjektet er blitt mer offentlig enn jeg forventet, og har fått en egen plass i lokallivet, skriver han. Ved å ikke si noe, når han mer ut enn han ellers ville gjort.

Omfattende kunstprosjekt Mitrevics er en av 16 kunstnere, både fra inn- og utland, som nå er på plass i Fitjar med hver sin holme. De deltar i prosjektet «Five thousand generations of birds», og har fått i oppgave å lage midlertidige og stedsspesifikke kunstverk der vær og vind spiller inn på resultatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer