ARBEIDSSKOENE: Joshua Corsas arbeidssko sto blodige igjen etter Orlando-massakren. Foto: Joshua Corsa
ARBEIDSSKOENE: Joshua Corsas arbeidssko sto blodige igjen etter Orlando-massakren. Foto: Joshua CorsaVis mer

På disse skoene er blodet til 54 uskyldige mennesker

Dette er arbeidsskoene mine fra lørdag natt.

Meninger

De er helt nye, jeg har ikke brukt dem i én uke engang. Jeg kom på jobb denne morgenen og så dem i hjørnet av pauserommet, ved siden av en haug med skitne bandasjer.

Alt gikk i glemmeboka, helt til nå. På disse skoene, trukket inn i stoffet, er blodet til 54 uskyldige mennesker. Jeg vet ikke hvem av dem som var streite, hvem av dem som var homofile, hvem av dem som var svarte, eller hvite eller hispanic.

På gråten: CNNs Anderson Cooper var tydelig rørt da han leste opp navnene på de omkomne etter massedrapet på nattklubben i Orlando. Video: CNN Vis mer

Det eneste jeg vet er at de kom til oss med bølger av smerte, skrik og død. Og på en eller annen måte, i alt dette kaoset, viste både leger, sykepleiere, teknikere, politi, ambulansepersonale og andre, overmenneskelige prestasjoner.

Dette blodet, som pumpet ut av pasientene, og trakk inn i bandasjene og skoene mine, har festet seg i meg for alltid. I det røde Rorschach-mønsteret vil jeg for alltid se ansiktene deres, og ansiktene til dem som ga alt de hadde i de mørke timer.

Det gjenstår fortsatt et enormt arbeid. Noe av arbeidet kommer aldri til å ta slutt. Og mens jeg jobber vil jeg fortsette å bruke disse skoene. Og når de siste pasientene forlater sykehuset, skal jeg ta dem av, og sette dem på kontoret mitt.

Jeg har lyst til å se dem foran meg hver gang jeg kommer på jobb. For den 12. juni, etter at det verste av mennesket viste sitt onde hode, så jeg det beste av mennesket kjempe tilbake.

Jeg kommer aldri til å glemme den kvelden.

Teksten er oversatt fra engelsk, og ble først publisert på Joshua Corsas Facebook-side.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.