På død og liv

Lørdag debuterer Liv Ullmann som teaterinstruktør. Men det er Nina Woxholtt som står for prestasjonene når verdenspressen kommer for å se filmregissørens comeback i teateret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg skjønner at dette er svært. Om jeg ikke akkurat har prestasjonsangst, så kjenner jeg et sterkt prestasjonsjag, innrømmer skuespilleren som personlig skal gestalte Liv Ullmanns debut som teaterinstruktør.

- Det er som om kamera går hver gang vi øver. Jeg har følt meg som i et nærbilde gjennom hele prøvetida. Hun er veldig ute etter de små tingene, sier Nina Woxholtt (31) om sin kunsterniske leder.

Tro og Liv

Liv Ullmann debuterer som teaterinstruktør med orginalversjonen av Paul Claudels «Dagskilje» fra 1906. Et symboltynget lidenskaps-drama om kampen mellom jordisk kjærlighet og streng tro.

- «Dagskilje» er veldig henne, fordi Liv Ullmann er et veldig sanselig vesen. Hun klarer å mane fram noe som er så dypt inne i meg at jeg nesten blir litt skremt, innrømmer hovedrolleinnehaveren.

Fra Pippi til Claudel

Etter filmatiseringen av Kristin Lavransdatter ble det bemerket at påfallende mange av kvinneskikkelsene i Liv Ullmanns filmer hadde en tendens til å ligne regissøren selv. Men Nina Woxholtt synes ikke hun er typisk Ullmannsk i så måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer