Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

På egen hånd

Denne filmen er blitt koblet til en selv-gratulerende, reaksjonæ remse «Forrest Gump», noe den slett ikke fortjener. «Dum og Dummere» er et stykke anarki som klarer seg helt på egen hånd.

Sikkert nok kan «Dum og Dummere» settes inn i en «Trend» hvor du finner andre figurer fra tilkortkommernes verden som de tegnede Beavis & Butthead, Wayne\'s Word-gutta og andre antiflinke og usmarte overlevere. Først og sist er denne filmen en ny ¤showcase» for Jim Carreys maniske og tøyelige talenter. Selv om han nå nærmest spiller med sordin sammenlignet med tidligere verker som «Ace Ventura» - og ikke minst «Masken». Minner han om noen nå, med sitt bolle-klipte hår og ekspansive tannsett, må det være landsmannen Jerry Lewis.

Lloyd Christmas (Carrey) deler hybel med den (muligens) ennå dummere Harry Dunne (Jeff Daniels), som driver hundepass i en egenartet utstyrt bil. Men tingene går ikke helt deres vei - inntil den dagen de plukker opp en stresskoffert full av penger. Da går det ennå værre. Hvilket fører dem til vintersportstedet Aspen i Colorado. Nok av det.

«Low comedy» som dett er jo alt annet enn nytt - det eventuelle nye er mer grafisk skildring av visse kroppsfunksjoner, så som piss, promp og bæsj: Folk uten sans for slik skatologisk form for morskap være hermed advart.

For egen del kan anmelderen bare oppsummere at han - ja, unnskyld - moret seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media