På elgjakt i pølseskogen

Elgsteika var både svensk og finsk. Den norske var overkjørt. Pølsa var den beste langs E6. Selvtilliten var i orden. Kjære turister, velkommen til Norge og norsk matkultur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OSLO-ELVERUM (Dagbladet): Dagbladet bestemte seg for å sjekke de urbane fordommene mot landeveismaten. Vi lot sushi være sushi og østers være kvalmt og dro nordover. Fra Oslo langs E6, gjennom gule rapsåkrer, bølgende grønne marker, langs en sommerblå Mjøsa og innover landet til Hedmarks dype granskoger. På jakt etter den norske landeveismaten.

Elg i soloppgang

Skal man dømme etter alle elgskiltene, står elgen tett som trærne i skogen langs E6. Skal vi forvente å få lokale råvarer servert, bør vi dermed i løpet av dagen spise elg.

Første gastronomiske strandhogg, kommer likevel til å handle mest om pølser. Vi har kjørt halvannen time. Vi er småsultne. Det er lunsjtid. Vi er på Espa, ved Mjøsas bredder, 30 kilometer sør for Hamar.

Kanskje er det skjebnen. Vi har - helt uforvarende - havnet på det stedet på E6 som har de beste pølsene. «E6 beste pølser,» slik det står på uttallige plakater ved Espa servicesenter. Og ikke bare på norsk.

E6 strekker seg fra Kirkenes i nord til Trelleborg, Sverige, i sør. Det må være litt av noen pølser!

T-skjortene til karene bak disken modererer pølsepåstanden noe. Ifølge t-skjortene er det pølsemenyen som er den beste langs E6. Med tanke på at det er Leiv Vidar som leverer pølsene på Espa, er det godt gjort om de skulle smake anderledes her enn på andre bensinstasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer