På eventyr med Grieg

Først var det Mozart. Deretter Beethoven. Og nå har heilnorske Edvard Grieg blitt til CD-eventyr, signert Minken Fosheim. - Det kunne godt blitt en trippel-CD, så spennende var det, sier klassiskentusiasten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hele ideen med platene er å introdusere barn for klassisk musikk. Jeg lette etter plater med klassisk musikk beregnet på barn, men de hadde ingenting i platebutikkene. «Hvorfor kan du ikke lage noe?» spurte mannen min, André Wienskol. Så ideen er hans. Vitsen for meg er først og fremst at barna skal få inn at klassisk musikk verken er vanskelig eller tung, men spennende å høre på, forklarer Minken.

Tsjajkovskij

Behovet og interessen synes å ha vært der. Mozart-platen har solgt 25000, den om Beethoven 17000. Og Grieg-CD-en er forhåndsbestilt i 15000.

Så Minken ser ingen god grunn til å slutte å grave seg ned i de gamle klassikerne. Hun har allerede funnet nestemann på listen.

- Det blir Tsjajkovskij. Det var viktig å finne en fra et annet sted og en annen tid enn Mozart og Beethoven. Og det er masse spennende historie fra Russland og St. Petersburg! sier hun.

Én ting er at platene selger, noe helt annet er alle de positive tilbakemeldingene hun får. - Foreldre forteller meg at barnet deres hørte på radio, og sa, «Mamma, det der er Mozart»! Det vekker interesse hos dem. For meg ligger det masse lesing og lytting bak hver plate, og det er vanskelig å vite hva jeg skal kutte ut. Med Grieg-platen lærte jeg mye om nær norsk historie, og jeg følte jeg måtte ha med så mange navn. Vi må ha med Kierulf! Og Johan Halvorsen! Og vi må jo ha med Johan Svendsen! Men så tenkte jeg at barn er vel ikke interessert i name-dropping, sier Minken, som nå er i ferd med å forberede bokversjonen av Grieg-eventyret. Den kommer ut neste høst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer