FEMTE FORSØK: Morten Abel er nominert fem ganger til Rockheim Hall Of Fame. Neste år er han inne på «veggen». Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
FEMTE FORSØK: Morten Abel er nominert fem ganger til Rockheim Hall Of Fame. Neste år er han inne på «veggen». Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Morten Abel

På femte forsøk ble han tatt inn i Hall of Fame

Endelig blir Morten Abel innlemmet på Rockheim.

Morten Abel er tidligere nominert i 2012, 2013, 2014, 2015 og nå for 2018. Nå er det klart at han får prisen. Det ble gjort kjent i dag. Utmerkelsen deles ut neste år.

De to andre artistene som blir innlemmet i Rockheim Hall of Fame i Trondheim er Kari Bremnes og trønderrockbandet Stage Dolls med Torstein Flakne i spissen.

Endelig ble Abel

Ingen har altså fått flere nominasjoner til Rockheim Hall of Fame enn Morten Abel. Og når ikke alle gode ting er tre, så må det være fem - for på femte forsøk er å 55-åringen fra Stavanger klar for «skryteveggen» neste år.

Abel var til stede om mottok utmerkelsen på Rockefeller i Oslo i dag.

- Det er en stor ære å bli en del av etablissementet - selv om jeg ikke har det i meg, det å slå meg til ro med å være en del av etablissementet. Jeg trives mest i den rollen der jeg blir utfordret og skal ut å slåss, sier Abel.

- Utrolig stas å være en del av dette

Morten Abel har vært en sentral artist i Musikk-Norge siden begynnelsen av 80-tallet da han ble med i The Mods. Bandene The September When og Peltz var han også sentral i - og senere som soloartist.

Fire Spellmannpriser har han mottatt, bl.a. hedersprisen for i 2014.

- Men det er en utrolig stas å være her og være en del av dette. Og en instans som dette er viktig for å opprettholde en rockekultur og musikkultur i Norge.

Kari Bremnes x 3

For Kari Bremnes (60) synes alle gode ting å være tre. Hun er blitt nominert i 2016, 2017 og nå for 2018. Hun kom tidligere i år ut med albumet «Det vi har», som fikk treningkast 5 i Dagbladet.

NYE JUBILANTER: Morten Abel, Kari Bremnes og Stage Dolls ble tirsdag innlemmet i årets Rockheim Hall of Fame på Rockefeller i Oslo. På bildet f.v Steinar Krokstad, Morten Skogstad, Terje Storli fra Stage Dolls, Kari Bremnes, Morten Abel - og Jon Niklas Rønning, programleder for Rockheim Hall of Fame-showet som sendes på NRK til våren. 2018.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
NYE JUBILANTER: Morten Abel, Kari Bremnes og Stage Dolls ble tirsdag innlemmet i årets Rockheim Hall of Fame på Rockefeller i Oslo. På bildet f.v Steinar Krokstad, Morten Skogstad, Terje Storli fra Stage Dolls, Kari Bremnes, Morten Abel - og Jon Niklas Rønning, programleder for Rockheim Hall of Fame-showet som sendes på NRK til våren. 2018. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

De tredje nominerte som nå kommer inn, er Stage Dolls.

Trønderrockerne i bandet Stage Dolls dundrer inn med høyt volum og kanskje ikke fullt så høyt hår som tidligere. Gruppa ble dannet i 1983 av sanger og gitarist Torstein Flakne, som fikk med seg Terje Storli på bass og Erlend Antonsen på trommer. I dag er det Morten Skogstad som spiller trommer.

Har brukket begge anklene

Sjefen i Stage Dolls, Torstein Flakne (56) var ikke på plass da navnene ble offentliggjort.

- Torstein har brukket begge anklene, han skle visstnok på isen. Derfor er han ikke her i dag, opplyser Audun Hoem Musinoi Hagen i Rockheim til Dagbladet.

Steinar Krokstad, som var trommeslager i perioden 1985-1993 var til stede å mottok prisen. Han regnes fremdeles som en del av Stage Dolls-familien, og blir med på hederen det er å få sitt navn på Rockheim-veggen.

Jon Niklas Rønning er ny programleder

Vinnerne vil bli offisielt innlemmet under en seremoni i Olavshallen i Trondheim 27. mai 2018, som også sendes på NRK1.

34 ÅR SIDEN: Stage Dolls ble etalbert i 1983
34 ÅR SIDEN: Stage Dolls ble etalbert i 1983 Vis mer

Ny programleder blir komiker Jon Niklas Rønning, som overtar for Thomas Felberg.

De ni nominerte artistene/bandene til Rockheim Hall of Fame 2018 var: Kari Bremnes, Casino Steel, Saft, Geir Bøhren og Bent Åserud, Morten Abel, Alf Cranner, Grethe Kausland, Annbjørg Lien og Stage Dolls.

150 bransjefolk har talt

TREDJE FORSØK: Kari Bremnes blir den sjuende kvinne i Rockheim Hall of Fame. Foto: NTB scanpix
TREDJE FORSØK: Kari Bremnes blir den sjuende kvinne i Rockheim Hall of Fame. Foto: NTB scanpix Vis mer

Disse ble plukket ut av en nominasjonskomité som i år har bestått av Jan Eggum, Claudia Scott, Larry Bringsjord, Ingrid Kindem, Arvid Skancke-Knutsen og Sissel Guttormsen.

Det er Jan Eggum som leder komiteen Han ble selv innlemmet i 2012.

Den endelige beslutningen om hvem av de tre som skulle inn, er en jury som består av rundt 150 personer fra musikkbransjen.