NORGE + SPANIA: - Her er jeg sammen med Ruth Lorenzo, sier Carl Espen Thorbjørnsen, som deler scene med Spanias MGP-artist og en rekke andre på en stor Eurosong-fest i Amsterdam i kveld. Foto: Privat
NORGE + SPANIA: - Her er jeg sammen med Ruth Lorenzo, sier Carl Espen Thorbjørnsen, som deler scene med Spanias MGP-artist og en rekke andre på en stor Eurosong-fest i Amsterdam i kveld. Foto: PrivatVis mer

På fest med spansk MGP-skjønnhet

I kveld synger Carl Espen i Amsterdam.

I helga tilbringer Carl Espen Thorbjørnsen i den nederlandske byen. Han er invitert av landets MGP-klubb.

- Veldig kjekt. Viktig for meg å få en forsmak på hva som kommer.

Det sier Carl Espen på telefon til Dagbladet.

SPANSK SKJØNNHET: Ruth Lorenzo. Foto: ESC
SPANSK SKJØNNHET: Ruth Lorenzo. Foto: ESC Vis mer

- Jeg sender dere et bilde, av meg og spanske Ruth, sier Carl Espen.

- Viktig for meg 25 av årets 37 europeiske MGP-artister er invitert til den store festen på Melkweg i Amsterdam. Konserten Eurovision in Concert er utsolgt, og stedet rommer omlag 500 publikummere - bestående av entusiaster.

- Jeg gleder meg. Dette er viktig, jeg ikke er noen erfaren artist og trenger trening. Her få jeg møte presse og publikum - og ikke minst får jeg anledning til å få mer scenerfaring.

Carl Espen forteller at det er en ære å representere Norge i Eurovision Song Contest-finalen i mai i København. Derfor har han helt siden finalen i OSlo Spektrum ligget i hardtrening.

Sangpedagog - Jeg har sangundervisning to ganger i uka. Pedagogen lærer meg pusteteknikk og diksjon, sier Carl Espen, som også trener hardt fysisk også, for å være i best mulig form til finaleuke i begynnelsen av mai.

LANG KØ: Folk står i kø utenfor Melkweg i Amsterdam i kveld for å komme inn på MGP-festen. Legg merke til det norske flagget. Foto: Privat
LANG KØ: Folk står i kø utenfor Melkweg i Amsterdam i kveld for å komme inn på MGP-festen. Legg merke til det norske flagget. Foto: Privat Vis mer

Neste uke står han på en MGP-scene i London.

- Jeg gleder meg. Det er viktig for meg, ikke bare møte fans og presse, men også stå på scener og få erfaring som kan gjøre meg trygg, sier han.

London neste uke Hans manager, Kimberly Larsen forteller at Carl Espen er blitt invitert til en rekke land, men har foreløpig bare sagt ja til Amsterdam og London.

- De er de to største og viktigste. Men land som Russland og Latvia vil også ha ham over, sier Larsen.

MGP-KOLLEGA:  Carl Espen sammen med Axel Hirsoux fra Belgia.  Foto: Privat
MGP-KOLLEGA: Carl Espen sammen med Axel Hirsoux fra Belgia. Foto: Privat Vis mer

Manageren sier at det er viktig for Carl Espen å få så mye erfaring som mulig, både det å møte fans, presse og stå på scenen. I tida fram mot den europeiske finalen er det en rekke show og MGP-arrangementer i hele Europa.

Første norske artist Leder Morten Thomassen i den norske MGP-klubben sier at Carl Espen har mye å være av å delta på slike show, siden han er realtiv uerfaren som artist.

- Det er første gang en norsk MGP-artist er på Eurovision in Concert-arrangementet i Amsterdam, sier MGP-presidenten.

Festen og konserten blir gjennomført for femte gang, og er blant de største MGP-arrangementene fram mot finalene i København.

BLIR INTERVJUET: - Det blir mange intervjuer i løpte av helga, sier Carl Espen. Foto: Privat
BLIR INTERVJUET: - Det blir mange intervjuer i løpte av helga, sier Carl Espen. Foto: Privat Vis mer
MANAGEREN: Carl Espen og manager Kimberly Larsen. Foto: Nina Hansen
MANAGEREN: Carl Espen og manager Kimberly Larsen. Foto: Nina Hansen Vis mer