På flukt fra Mannen

Et pyntelig fransk ektepar sitter i bilen og ser på at en ung kvinne bankes helseløs utenfor. Så drar de i selskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Men først må de innom vaskeautomaten og skylle bort blodflekkene på frontruta, mener Paul (Vincent Lindon). Hans kone Hélhne (Catherine Frot) når ikke fram med sin bønn om å tilkalle politiet og plages slik av dårlig samvittighet at hun finner fram til den skamslåtte Noémie (Rachida Brakni) på sykehuset dagen etter.

Hun ligger i koma. Hélhne våker, inntil den skrekkslagne unge kvinnen er i stand til å fortelle om flukten fra sine halliker og flukten fra faren som ville selge henne som brud i Algerie.

Slik legger Coline Serreau an en thriller, et drama og rett som det er en komedie om tapre kvinner og følelseskalde menn. Om Noémies dramatisk troverdige historie hele tida er hovedsak og legger føringer for handlingen - kvinnene unnslipper på thrillersk vis stadige overfall og komplotter - så trekkes vi gjennom bihistoriene inn i et feministisk univers av samhold mot herreavdelingen.

Nådeløst

Halliker og en tyrannisk, algerisk far representerer det voldelige, Paul er en selvopptatt, ubehjelpelig fyr som verken hører eller ser og som neglisjerer sin mor, som også involveres i redningen av Noémie. Hélhnes sønn vil ha maten på bordet og sex med så mange kvinner som mulig. Om de jobber i SOS Rasisme eller er direktører; ingen mann slipper unna Serreaus nådeløse utleveringer. Det er svart-hvitt, men også treffende humoristisk gjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer