På fylla i Bangkok

Tintin raver fra bar til bar i Bangkok i et pirat-album om tegneseriehelten. Tre personer er arrestert i forbindelse med ugjerningen.

Belgisk politi har konfiskert 650 kopier av albumet «Tintin i Bangkok», der tegneseriehelten raver fra den ene tvilsomme baren i Bangkok til den andre.

Unggutt-reporteren Tintin har siden unnfangelsen i 1929 blitt nasjonalhelt i sitt fødeland Belgia, og oppstandelsen rundt pirat-historien er stor.

Tegneserieskaperen og Tintins far Hergé, har skapt 24 separate fortellinger om Tintin og hans trofaste foxterrier. Men ingen av dem sier noe om tvilsomme fyllekuler.

I det ulovlige magasinet drikker Tintin øl sammen med kaptein Haddock og professor Calculus i en tvilsom bar i Bangkok. Han har tatt til seg et mer krydret vokabular, og lagt igjen sitt høflige jeg i Belgia.

Belgisk politi har pågrepet tre personer for ugjerningen. De innrømmer ifølge den britiske avisa the Guardian å ha laget 1000 eksemplarer av pirat-historien. I mellomtiden har thailandske kremmere tatt kopier av heftene, og produsert fylle-albumet i tusentall.