På galleriscenen her til lands er det få virkelige suksesshistorier - inntil nå

Vi gir deg de kommersielle kunstgallerienes historie i Norge.

NY STANDARD: Fra Fredrik Værslevs utstilling «Lanterne Rouge» i Standard (Oslo)s nye og romslige lokaler i Waldemar Thranes gate i 2012. Værslev er en av kunstnerne som har gjort det godt i Standards store og solide nettverk, og maleriene til årets festspillutstiller i Bergen er kjøpt av kjente samlere og museer verden over.
NY STANDARD: Fra Fredrik Værslevs utstilling «Lanterne Rouge» i Standard (Oslo)s nye og romslige lokaler i Waldemar Thranes gate i 2012. Værslev er en av kunstnerne som har gjort det godt i Standards store og solide nettverk, og maleriene til årets festspillutstiller i Bergen er kjøpt av kjente samlere og museer verden over. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I juli publiserte nettstedet Artnet.com en liste over de «ti mest respekterte kunsthandlerne i Europa». Kåringer som dette er naturligvis ikke oppsiktsvekkende i seg selv; kunstoffentligheten forer oss jevnlig med ulike rangeringer av hierarkiene i feltet. Det uvanlige med denne lista er at den som klokker inn som nummer fem, sammen med gallerist-celebriteter som Eva Presenhuber og Thaddaeus Ropac, er Oslo-gallerist, tilflytta bergenser og kunsthistoriker Eivind Furnesvik, med sitt nå drøyt ti år gamle galleri Standard (Oslo), eller bare Standard slik det for enkelhets skyld blir omtalt i norsk kunstpresse.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer