På grensen til allsang

Det er bare seks uker siden Venke Knutson fødte Vilma — i morgen kan du se henne sammen med Katrine Moholt og Tommy Steine på TV2.

ALLSANGFEST: «Allsang på grensen», eller som enkelte haldensere sier, «På grensen til allsang», er blitt en sommersuksess for TV2. Hver uke fram til skolestart er det allsangfest i Halden. —Dette er moro, sier artist Venke Knutson og programlederne Tommy Steine og Katrine Moholt. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet
ALLSANGFEST: «Allsang på grensen», eller som enkelte haldensere sier, «På grensen til allsang», er blitt en sommersuksess for TV2. Hver uke fram til skolestart er det allsangfest i Halden. —Dette er moro, sier artist Venke Knutson og programlederne Tommy Steine og Katrine Moholt. Foto: Anders Grønneberg/DagbladetVis mer

||| HALDEN (Dagbladet): Det blir ikke sommer uten NRK-Reiseradioen. Men det blir jaggu ikke ferie og late dager før TV2 inviterer til «Allsang på grensen», heller.

Og Jahn Teigen sjokkerte alle da han demonstrerte sine akrobatiske og spensitge evner, til tross for at han nærmere seg 60 år.

- Dette er verdens beste sommerjobb, sier programlederne Katrine Moholt og Tommy Steine.

Jobb og ferie
Tredje sesong av den populære sommerserien er i gang. I kveld viste Halden seg fra sitt aller vakreste, og 6000 mennesker stråle sammen med et solid knippe artister.

- Jeg får tid til litt ferie, også. Tar med meg manuset på stranda, sier Katrine Moholt.

Medprogramleder Tommy Steine er enig, selv om han hevder ikke å ha en kropp som er designet for å tåle slik varme.

I ammetåka
Det er bare seks uker siden Venke Knutson fødte sitt første barn, datteren Vilma. Hun klarte med nød og neppe å fullføre «Det stor korslaget», før jenta kom.

- Jeg går stort sett rundt i ammetåka.

- Derfor er det deilig å kunne komme seg ut å gjøre dette, sier Venke Knutson — som har med seg mann og barn på jobb.

I år som i fjor
Hallelujah-kameratene Askil Holm, Espen Lind, Alejandro Fuentens og Kurt Nilsen var her i fjor, men var ikke vonde å be igjen.

SJOKKERTE: Jahn Teigen har humor og spenst, mens eksen Anita Skorgan ler litt beskjemmet. I sommer står de sammen på scenen i Tønsberg. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet
SJOKKERTE: Jahn Teigen har humor og spenst, mens eksen Anita Skorgan ler litt beskjemmet. I sommer står de sammen på scenen i Tønsberg. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet Vis mer

- I dag er vi i Stavanger, og i morgen drar vi til Spania.

Men dette må vi ha med oss, sier Alejandro, mens Kurt sliter i heten og leter etter en dusj.

- Dette er nesten mer enn jeg klarer, sier han.

TV-suksess
Fredriksten Festning er danner en helt fantastisk ramme rundt showet. På åpningsdagen var 6000 publikummere på plass, halvparten av rekorden i fjor.

- Da var det for mange. Ble ubehagelig trangt, sier haldenser og mannen bak ideen til «Allsang på grensen», Ole «Idole» Evenrud.

Prosjektleder Bård Eriksen i TV2 kan vise til 50-60 prosent markedsandel for programmet. Med om lag en halv million seere midt på sommeren, er det kjempegode tall.

- Dette er ikke bare en Østfold-greie. Folk fra hele landet kommer for å være med på dette, sier Eriksen.

HALLELUJAH: Her ser vi Hallelujah-kameratene Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes, Espen Lind og Askil Holm sammen med TV2-programlederne Tommy Steine og Katrine Moholt. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet
HALLELUJAH: Her ser vi Hallelujah-kameratene Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes, Espen Lind og Askil Holm sammen med TV2-programlederne Tommy Steine og Katrine Moholt. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet Vis mer