På grensen til galskap

Ingvar Ambjørnsen briljerer i Ellings balansekunster.

TALETRENGT: Det nye livet Ambjørnsen har blåst inn i sin Elling, har gitt anledning til å forme et talerør for tanker en forfatter vanskelig kunne uttrykt på egne vegne, mener anmelder. Foto: Hans Arne Vedlog
TALETRENGT: Det nye livet Ambjørnsen har blåst inn i sin Elling, har gitt anledning til å forme et talerør for tanker en forfatter vanskelig kunne uttrykt på egne vegne, mener anmelder. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ambjørnsens Elling er en gjenstridig mann, ikke bare i sitt fiktive dagligliv, men også som en figur som har banket på hos forfatteren, vist seg i et vindu, for så å oppnå enorm suksess gjennom fire bøker og tre filmer, og deretter bli solgt til Hollywood og dermed parkert av Ambjørnsen. Det gikk mer enn ti år etter den siste filmen før Elling dukket opp igjen, banket på hos forfatteren og krevde nytt liv. Det fikk han, i form av en serie bloggtekster framført av Ambjørnsen selv, på turné rundt i Norge, av og til sammen med Dagbladets egen Tom Stalsberg.

Forfatteren opprettet en egen facebook-side der han har bygget opp en stor gruppe av følgere som får smakebiter av det nye Elling-livet, til stor begeistring. Etter ei tid varslet forfatteren at det skulle komme mange nye Elling bøker, minst tre. I fjor kom den første av dem, «Ekko av en venn», deretter Ellings konfrontasjon med Houellebecqs «Lanzarote». Årets bok er en samling av bloggtekstene fra turneen, og nå har Ambjørnsen varslet at det neppe kommer mer. Elling blir parkert igjen, men vi kan ikke se bort fra at han må banke på igjen, når forfatteren og verden trenger ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer