På hjul før jul

- Jeg har mange gode minner fra min barndoms julekalendrer på 50-tallet, sier Viggo Sandvik, som sammen med resten av Vazelina Bilopphøggers og mange gjester står for årets «Hjulkalender» på TV2.

- Det var to ting som var spesielt stas for meg hver jul. Det ene var Stomperuds julehefte, det andre var julekalenderen, sier Sandvik. I morgen kveld starter «Vazelina Bilopphøggers Hjulkalender». Målet er å slå «The Julekalender» fra 1994, som ble fulgt av et gjennomsnitt på 433000 seere hver dag. Først da er TV2-ledelsen skikkelig fornøyd. For tv-serien, som er skrevet av Tande-P. og produsert av Rubicon, har kostet flesk. Hvor mye vil ikke TV2 ut med.

- Svært mange nordmenn har et forhold til Vazelina Bilopphøggers. Derfor tror vi at årets julekalender blir en suksess, sier informasjonssjef Geir Mikalsen i TV2.

Julenissen faller ned gjennom et hull i ozonlaget, og dermed starter juleforviklingene for de fire musikerne og kjente fjes som Hilde Lyrån, Lars Funderud Johannessen, Maj Britt Andersen og Lasse Lindtner. Serien går hver kveld fra 1. til 24. desember, med reprise på gårsdagens episode før kveldens nye. Årets «Hjulkalender» skal rette opp TV2s julekalenderhistorie etter at «The Julekalender»-reprisen i 1998 bare hadde 147000 seere i snitt.

Nå er det opp til et solid kjendisgalleri å reise kjerringa.

TRANGT OM SALIGHETEN: Vazelina Bilopphøggers får med seg blant andre Maj Britt Andersen og Hilde Lyrån i årets julekalender på TV2.