POPULÆR: Ingrid Olava blir trukket fram som ett av høydepunktene på årets Øyafestival av internasjonale musikkeksperter. Foto: Siv Johanne Seglem.
POPULÆR: Ingrid Olava blir trukket fram som ett av høydepunktene på årets Øyafestival av internasjonale musikkeksperter. Foto: Siv Johanne Seglem.Vis mer

På internasjonal ønskeliste

Ingrid Olava, Casiokids og Susanne Sundfør står på toppen av ønskelista til internasjonale musikkeksperter når de kommer til Øyafestivalen.

||| (Dagbladet):
«Jeg liker veldig godt det jeg har hørt av Ingrid Olava på plate, men jeg har fortsatt ikke sett henne live, så jeg ser virkelig fram til å se henne på Øyafestivalen». Slik beskriver en representant for Sony norske Ingrid Olava i bransjebladet Drowned in Sound.

Over ti bransjefolk fra blant annet internasjonale plateselskap og agentbyråer har satt opp hver sin topp fem-liste over hvilke artister de gleder seg mest til å se på Øyafestivalen i år.

Ingrid Olava blir svært glad når hun får høre at hun står på Øya-ønskelista til Sony.

- Skitt, er det sant? Det er jo helt rått og utrolig smigrende. Øya er jo alltid spesielt å spille, men dette tilfører jo unektelig en dimensjon, sier Olava til Dagbladet.

- Fantastisk stemme Ekspertene har presentert sine favoritter på oppfrordring fra Øyafestivalen, og av øvrige høydepunkter nevnes både Casiokids og Susanne Sundfør.

Om Sundfør skriver en plateprodusent at «hun har en fantastisk stemme og jeg anbefaler henne på det sterkeste».

«Hun stjal en liten del av hjertet mitt», skriver journalisten i Drowned in Sound.

I en epost til Dagbladet kommenterer Sundfør komplimentene med ett ord: «Kjekt».

- Ikke opplagt Av bandene som blir trukket fram flest ganger på ekspertenes ønskeliste er norske Team Me.

Gruppa har bare såvidt rukket å slippe sin debut-singel «Weathervanes And Chemicals», men bookingsjef på Øyafestivalen Claes Olsen er ikke overrasket over at de allerede er blant ekspertenes favoritter.

- Tidligere erfaringer har vist at det ofte ikke er det mest opplagte artistene for oss nordmenn som utenlandsk presse og bransje hyller på Øya. For eksempel var det ikke mange i Norge som brydde seg om Serena Maneesh eller Datarock da de ble plukket opp på Øya for endel år siden. Dette var starten på deres utenlandske karierer. Team me er et veldig bra band, så dette blir spennende å følge med på, sier Olsen.