På jakt etter nyheter på Netflix, HBO Nordic og Viaplay?

Her er ukas streamingnytt.

(Filtermagasin.no): Litt av hvert å finne på de forskjellige strømmetjenestene denne uka - vi har valgt å trekke fram en velkjent og populær serie, en svært interessant dokumentar, en intens thriller og en drøy dame på scenen.

På Filter finner du som vanlig den komplette oversikten over nyhetene på Netflix, HBO Nordic, Viaplay og C More Play - og for første gang et utvalg fra NRK Nett-TV (vi kommer snart også med TV 2 Sumo).

Se alle Filters streamingtips!

«Homeland» sesong 4 Sesong fire av «Homeland» har startet som en eneste stor reklamefilm for antidepressiva. For hva har skjedd med den bipolare, egenrådige og dypt ustabile (men briljante) CIA-agenten Carrie Mathieson (Claire Danes)?

Hun har tilsynelatende endelig fått kontroll over sitt eget følelsesliv, til tross for at hun er stasjonert ut i Afghanistan (der hun leder droneoperasjoner) og hun har en datter hjemme i Washington som hun ikke har nevneverdig interesse for. Høh, den pilleresepten skulle vi gjerne hatt tak i.

Men så skjer det: En bombeoperasjon går fryktelig feil, og Carrie blir ansvarlig for et angrep på et bryllup som dreper flere titalls sivile. Et forsøk på å å ordne opp gjør vondt verre.

«Homeland» har gått gjennom en storopprydning før denne sesongen, og har tilsynelatende tatt hensyn til fans som var desperat lei av enkelte karakterer og historietråder. Vi får se om det er nok til at seerne og Emmy-nominasjonene kommer tilbake, men det begynner i hvert fall svært lovende.

Kan sees på: TV 2 Sumo

«The Real True Detective» I 2005 spaserte en lokal pastor inn på politikontoret i Pontchatoula, Louisiana og innrømmet seksuelle overgrep mot barn.

Årelang etterforskning avdekket en fryktelig grusom sak med okkulte og satanistiske overtoner - som også inspirerte manusforfatter Nic Pizzolatto i hans arbeid med «True Detective».

Dette er en ny dokumentarserie fra Vice, der de undersøker tv-seriers forbindelser til virkelige hendelser. I ukene framover skal de også se på nyhetssakene som inspirerte «Weeds» og «Eastbound and Down». For en god idé.

Kan sees på: Youtube

«Zulu» Selv om apartheid offisielt forlengst er avskaffet i Sør-Afrika, er det fortsatt mye som ikke er helt som det burde være i det tidvis svært segregerte samfunnet.

Noe vi blant annet kunne lese om i thrilleren «Zulu» av franske Caryl Férey, der vi følger zuluen og politimannen Ali Neuman. Han snirkler seg inn i en etterhvert svært komplisert og konspiratorisk smørje når han etterforsker et bestialsk drap på en ung (og hvit) jente - det første av etterhvert mange drap i boka.

I fjor ble boka filmatisert, med Forest Whitaker i rollen som Neumann og Orlando Bloom som kollegaen Brian Epkeen. Filmen er tvers gjennom en helt ålreit og intens thriller, men enda mer interessant er kanskje innblikket inn i det beryktede undergrunnslivet i Cape Town-slummen - et sted det nok er tryggest å bare oppleve på film, og ikke i virkeligheten.

«Zulu» er i bokform oversatt til norsk, men filmen ble ikke satt opp på kino her til lands. Den er imidlertid gitt ut på dvd, da under navnet «Cape Town Cops».

Kan sees på: Viaplay

«Chelsea Handler: Uganda Be Kidding Me» Komiker og programleder Chelsea Handler var en av kandidatene til å ta over etter David Letterman, men valgte i stedet å inngå et forpliktende partnerskap med Netflix da kontrakten hun hadde med E! utløp.

I 2016 blir hun spydspiss for et nytt talkshow på strømmetjenesten, hun har flere dokumentarer på gang og nå er hennes første standup-spesial for Netflix her i «Uganda Be Kidding Me».

Hennes første konsertfilm, til tross for at hun har gjort standup i en årrekke. Ifølge Handler selv var omstendighetene rundt innspillingen noe spesiell - dagen før hadde hun nemlig blitt stukket av en veps, og hun hadde fått en allergisk reaksjon som gjorde at det ene øyet hennes hovnet opp. Timene før opptak gikk dermed med til å kjøle ned øyet med is.

Men alt gikk til slutt i boks, og nå kan du og jeg kose oss med Handlers tanker om alt fra egne seksualpartnere til fenomenet med delfinvoldtekter (som kanskje er å dra det litt langt).

Kan sees på: Netflix

 Av andre høydepunkter denne uka, kan vi trekke fram Tommy Wirkolas «Hansel & Gretel: Witch Hunters», «Broen» sesong to og den irske og temmelig sære dramakomedien «Life's a Breeze» på Netflix, «Thor: The Dark World» på Viaplay, muligheten til å være flue på veggen hos nasjonens tv-seerie i «Sofa» på NRK Nett-TV, samt Lukas Moodyssons punksentriske oppvekstsfilm «Vi er best!» på C More Play og Filmnet.

Du finner som vanlig alle nyhetene i den komplette listen på Filter.

PS: Den glimrende serien «Fargo» forsvinner fra HBO Nordic onsdag 15. oktober. Første sesong vender tilbake til tjenesten samtidig med premieren på andre sesong i 2015. Om du ikke har sett (ferdig) sesongen, har du med andre ord dårlig tid.

Se alle Filters streamingtips!

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.