Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

På kino med fansen

Christina Ricci (23) strålte da hun møtte fansen i Haugesund i går kveld. «American Pie»-stjernen Jason Biggs (25) var ikke like fornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAUGESUND (Dagbladet): Ricci og Biggs kom sammen til premieren på Erik Skjoldbjærgs «Prozac Nation» i går kveld. Men Ricci var langt mer velvillig overfor fansen enn Biggs.

Sammen spiller de i filmen som er basert på Elisabeth Wurtzels selvbiografiske bok ved samme navn. De to spiller også i Woody Allens siste film, som skal vises på filmfestivalen i Venezia i slutten av august. Biggs er også aktuell i Norge med den tredje «American Pie»- filmen, «American Pie - bryllupet». Filmen har norsk premiere seinere i høst, men ble også vist i Haugesund i går.

Skrev autografer

Utenfor Edda kino hadde noen få, men innbitte fans møtt opp for å få autografer og egne bilder av stjernene. De fotfulgte dem helt til de hadde satt seg inne i kinosalen. Der fikk de betalt for innsatsen.

Christina Ricci tok seg god tid til å skrive autografer og bli fotografert sammen med fansen samtidig som hun snakket med dem.

- Jeg kan nesten ikke tro at hun sitter her, sier Monica Espedal, som vekslet noen ord med Ricci.

Jason Biggs skrev også navnetrekket sitt, men var ikke like fornøyd. Han sukket oppgitt og lente seg tilbake:

- Dette skjer hver gang jeg går på kino, det er helt utrolig.

Lang ventetid

Erik Skjoldbjærgs «Prozac Nation» har hatt en lang vei å gå før den endelig nådde kinosalen i Haugesund i går kveld. Nesten to år etter at den var ferdig, er den endelig klar for publikum i Norge og resten av Europa. Det var en lettet Skjoldbjærg som omsider kunne presentere filmen i går kveld, men det var også med et visst vemod han gikk opp på podiet før visningen. Filmens fotograf Erling Thurmann-Andersen - en av Norges mest brukte og anerkjente filmfotografer, døde i fjor.

- Jeg er veldig glad for at jeg fikk lage denne filmen med disse skuespillerne. Men jeg vil også hedre Erling, som dessverre ikke er blant oss lenger, sa Skjoldbjærg.

Etterpå satte han en bukett med roser ved siden av filmlerretet som ble stående under hele filmen.

- Og etterpå skal vi ta en drink for Erling - alle sammen, sa Skjoldbjærg.

TOK SEG TID: Christina Ricci (til høyre) tok seg tid til å skrive autografer og bli avbildet med fansens private kameraer i Haugesund i går kveld. Her snakker hun med Monica Espedal.