På kjæreste-jakt

TRONDHEIM (Dagbladet): Emilia (20) - det nye stjerneskuddet i svensk populærmusikk - synger vakkert om kjærlighet i hiten «Big Big World». Den unge artisten har ingen kjæreste, men hun leter febrilsk.


STJERNESKUDD: 20 år gamle Emilia har kjempesuksess med sin debutsingle «Big Big World». I kveld ser du henne hos Tore Strømøy i «Ja vi elsker».

Over ett hundre tusen eksemplarer har hun solgt av singelen «Big Big World» i Sverige. I Norge har 12.000 eksemplarer gått unna. Dagbladets hit 40-liste viser at låten er den nest mest spilte på norsk radio for tiden.
- Når det tar av på denne måten, er det nesten så du mister pusten, sier Emilia til Dagbladet.

Emilia er 20 år gammel og bosatt i Stockholm. Musikkinteressen har hun arvet fra sin far, som er fra Etiopia og spiller jazz og etiopisk musikk. Selv er Emilia mest opptatt av det hun beskriver som «enkle melodier».
- Jeg har alltid laget musikk. Ettersom jeg spiller piano, blir det til at jeg sitter og klunker for meg selv, sier Emilia.
«Big Big World» ble valgt som lanseringslåt, fordi den uttrykker noe om hvem hun er: Ei ung jente som lurer på hva hun skal gjøre med livet sitt i en stor verden.

- Jeg føler at denne sangen beskriver meg, sier Emilia.
Hun har også sluppet CD-albumet med samme navn som singelen. På plata synger hun om hvordan hun opplever verden som ung, svensk «flicka», og ikke minst om kjærligheten.
- Jo, det blir mange kjærlighetsopplevelser i sangene. Jeg er så oppfylt av kjærlighet, så det føles bra å skrive om det, sier Emilia.
Selv har hun ennå ikke har funnet den store kjærligheten.
- Jeg har ingen kjæreste nå, men jeg leter febrilsk, smiler hun.