På kulturtoppen blåser det fortsatt hvitt

Norge er mer mangfoldig enn noensinne når det gjelder etnisitet, religion og kultur. Men det blåser fortsatt hvitt på kulturtoppen.

FOLK OG RØVERE: I Mangfoldåret 2008 turnerte Riksteatret med Folk og Røvere i Kardemommeby. Fra høyre: Issaka Sawadogo, Marius Næss, Sulekha Ali Omar og Asta Busingye Lydersen. Foto: NTB scanpix
FOLK OG RØVERE: I Mangfoldåret 2008 turnerte Riksteatret med Folk og Røvere i Kardemommeby. Fra høyre: Issaka Sawadogo, Marius Næss, Sulekha Ali Omar og Asta Busingye Lydersen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ti år etter Mangfoldsåret er det frokostmøte på Nationaltheatret: Kunst og nasjonal identitet – Ja til et mer mangfoldig norsk kulturliv! Gjesp. Klokka er åtte om morran. Litt vel tidlig å snakke om pigmentrevolusjon. Under de ærverdige lysekronene er teaterfoajeen full av the ususal suspects; teaterbransjefolk, en avdanket stortingspresident – og Wakanda-armeen selvsagt, de melaninrike kunstnerkrigerne som er væpnet til tennene med brutte skuespillerdrømmer, kulturpolitiske brannfakler og en katalog av DIY-tips: Do It Yourself, for den norske himmelen er fylt med hvite skyer så langt øyet kan se, og der er det ingen plass til oss, så vi sklir inn i utenforskapet mens vi roper: Se oss! Hør oss!

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer