DEBATT

Debatt: Valgkampstøtte

På lag med vanlige folk

Der Høyre får millioner i valgkampstøtte fra Norges rikeste, får Arbeiderpartiet støtte fra fagbevegelsen. Det er jeg som partisekretær i Arbeiderpartiet stolt av.

BEST: Når fagbevegelsen gir støtte til Arbeiderpartiet, gjør de det ikke for å være snille, men fordi de mener vi har best politikk for deres nesten en million medlemmer, skriver partisekretær i Arbeiderpartiet, Kjersti Stenseng. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
BEST: Når fagbevegelsen gir støtte til Arbeiderpartiet, gjør de det ikke for å være snille, men fordi de mener vi har best politikk for deres nesten en million medlemmer, skriver partisekretær i Arbeiderpartiet, Kjersti Stenseng. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Vis meg hvem dine venner er, så skal jeg si deg hvem du er». Uttrykket passer godt til å illustrere sakene om støtte til partiene. Når Norges rikeste mennesker har valgt å gi millionbeløp til Høyre, gjør de ikke det for å være snille. De gjør det fordi Høyre best representerer rikfolks interesser.

Og de har fått godt betalt. Siden Erna Solbergs regjering tiltrådte i 2013, har de tusen rikeste personene i Norge fått 1,3 millioner kroner hver i formuesskattekutt. Høyreregjeringens samla skattekutt har svekka fellesskapets muligheter til å bruke penger på skole, eldre og helse med 25 milliarder kroner.

På samme måte er det når fagbevegelsen, som organiserer hardt arbeidende kvinner og menn over hele Norge, gir støtte til Arbeiderpartiet. Fagbevegelsen gjør det heller ikke for å være snille. Men fordi de mener vi har best politikk for deres nesten en million medlemmer.

Det er en stor tillitserklæring til oss, som vi gjør vårt beste for å leve opp til. Arbeiderpartiet vil tilby hele og faste stillinger i kommunene, innføre seriøsitetskrav mot sosial dumping for å sikre trygge jobber og styrke velferden framfor å privatisere den.

Arbeiderpartiet og fagbevegelsen tilhører en og samme bevegelse. Vi har sammen kjempa for bedre liv for vanlige folk siden vi ble stiftet. Ved høstens lokalvalg fortsetter vi den jobben i fellesskap. Det er jeg stolt av.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer