På livet løs

«The Hunger Games» er den smarteste underholdningsfilmen på lenge.

KAMPEN FOR Å OVERLEVE: Jennifer Lawrence utstråler indre styrke i «The Hunger Games», der hun må overleve i et tv-overført dødsspill for tenåringer.
KAMPEN FOR Å OVERLEVE: Jennifer Lawrence utstråler indre styrke i «The Hunger Games», der hun må overleve i et tv-overført dødsspill for tenåringer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Kanskje har det å gjøre med følelsen av flux, av forgjengelighet, i nyhetsbildet de siste årene. Mørk, dystopisk ungdomslitteratur har blitt en trend. Verden over fortaper tenåringslesere seg i fortellinger om samfunn som går opp i limingen og kampen om tilværelsen som brått må utkjempes.

Innenfor denne undersjangeren er Suzanne Collins' fremtidsfabel «The Hunger Games» både blant de mest kritikerroste og populære. Filmversjonen har vært imøtesett med febrilsk forventning, og blitt heftig diskutert på grunn av aldersgrensen på elleve år, som gjør at åtteåringer vil kunne slippe inn i salen. Den er for lav, den er det. Men det bør ikke brukes mot filmen. «The Hunger Games» er nemlig den mest intelligente underholdningsfilmen på svært lenge.

Dødsleker Etter en borgerkrig i et fremtidig USA tvinges de tolv distriktene som gjorde opprør mot sentralmakten til årlig å sende to unge deltagere til «the hunger games». Spillene er et makabert reality-show der de 24 tenåringene slippes løs i et nøye konstruert skogslandskap og får tilgang til et begrenset sett med våpen. Den siste som står igjen i live, vinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer