DEBATT

Debatt: Arbeidsliv

På mange byggeplasser er bemanningsselskapene nå den største arbeidsgiveren

Hadia Tajik: - Det er nødvendig med et forbud mot innleie.

KONSEKVENSER: Når få er fast ansatte kan det føre til forvitring av kompetanse, manglende innovasjon og synkende produktivitet, skriver AP-nestleder Hadia Tajik i dette innlegget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KONSEKVENSER: Når få er fast ansatte kan det føre til forvitring av kompetanse, manglende innovasjon og synkende produktivitet, skriver AP-nestleder Hadia Tajik i dette innlegget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderpartiet vil jobbe for skikkelige forhold i arbeidslivet. For oss handler det om å ta vare på grunnsteinene i det norske arbeidslivet: Faste ansettelser og gode lønns- og arbeidsvilkår. Derfor er det nå nødvendig med et forbud mot innleie. Det har lenge vært en farlig utvikling i deler av arbeidslivet vårt, med økende grad av useriøsitet og dårligere lønns- og arbeidsvilkår. Dessverre ser vi ingen bedring i de mest utsatte områdene i arbeidslivet, spesielt innen byggebransjen i Oslo-området. Vi er bekymret for at den negative utviklingen fortsetter, og at det skal spre seg til nye områder og bransjer.

På mange byggeplasser er bemanningsselskapene nå den største arbeidsgiveren. Slik fortrenges fast ansatte og opplæringsbedrifter, det gir usikre arbeidsforhold uten garanti for en inntekt det går an å leve av. Når få er fast ansatte kan det også føre til forvitring av kompetanse, manglende innovasjon og synkende produktivitet.

I valgkampen brukte arbeidsminister Anniken Hauglie ord som «slavekontrakter» om arbeidsforholdene i deler av bemanningsbransjen. Men etter valget er løftene om å ta grep byttet ut med å gi bemanningsselskapene økt adgang til å bruke midlertidige ansettelser. Nå heter det at de ansatte bare skal ha «en viss forutsigbarhet for lønn og arbeidstid». Fagre løfter uten innhold, med andre ord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer