På misjonstokt med tekno

Stephan Christiansen (27) lever av å forkynne Guds ord ved Oslo Kristne Senter. Nå har han pakket det kristne budskapet inn i fengende teknorytmer og fått lillesøster Mia (15) til å synge.

På denne måten håper han å vinne krigen om ungdommens sjel.

- Jeg ser overhodet ikke noe spekulativt i denne formen for misjonering, sier han.

«Krig» heter plata som kom ut for et par uker siden. Tittelen henspiller på den krigen som ifølge Christiansen foregår om ungdommen.

«Den onde blir stadig mer aggressiv, han bombarderer de unge med destruktive tanker,» er en av linjene i tittellåta.

- Valgte du tekno fordi du liker det, eller fordi du visste at det slår an hos unge mennesker?

- Det var vel helst det siste, innrømmer Stephan.

- Budskapet er det samme som alltid, men for å nå ut til ungdommen må man snakke deres språk. Dessuten synes jeg jo at tekno er tøft, men jeg er for gammel til å synge sjøl.

Tøff jente

Stephan er tilknyttet Oslo Kristne Senter i et prosjekt som heter «Jesus Revolution», som går ut på å lage ungdomsvennlige happeninger for å trekke unge mennesker inn i kristne miljøer.

- Har du ingen betenkeligheter med å ta i bruk virkemidler som teknomusikk og danseshow for å nå ut til ungdommen?

- Absolutt ikke. Dette er en festlig form for forkynnelse. Jeg har møtt mange ungdommer på vei ned som har fått et bedre liv etter å ha blitt frelst.

- Du synes ikke at det er litt sterkt å bruke lillesøstera di som middel, da?

- Mia er ei tøff jente med bein i nesa. Jeg er sikker på at hun fikser det.

Avvenningskur?

Og Mia selv hevder at hun har det gøy.

- Jeg er med i en menighet i Tønsberg, og er vant til å synge og opptre. Dette er bare kjempekult, bedyrer tiendeklassingen, som sier at hun fullt og helt står inne for tekstene til broren.

«Jesus kan sette fri fra piller, dop og extacy» lyder ett av refrengene, der ecstasy for øvrig er feilstavet.

«Hør, hør det tause skrik, fra 300000 norske lik, Syndemålet flyter over, støttet av Norges lover,» lyder et annet, og i tillegg kan plata opplyse at sex hører ekteskapet til, og at både langhårete og skallete er elsket av Gud.

Håper på suksess

I sju år har Stephan vært tilknyttet Oslo Kristne Senter. Han håper at «Jesus Revolution»-prosjektet skal spre seg fra Norge og utover Europa. Og Mia er med.

- Sist helg opptrådte hun for over tusen mennesker på Oslo Kristne Senter. Dessuten har hun vært i Kristiansand og på diverse TV-kanaler og sunget, forteller Stephan.

- Regner dere med å tjene penger på dette?

- Vi håper i hvert fall på et kjempesalg! Drømmen er at dette virkelig slår an blant ungdommen, selv om de tradisjonelle kristne miljøene nok ikke er så begeistret, smiler Stephan.