På ny klappjakt etter zombier

Se spillscener fra «Resident Evil 5»!

(Dagbladet.no): I går ble demoen for det kommende skrekkspillet «Resident Evil 5» sluppet på Xbox Live. Her får spillere tilgang på to av brettene i spillet, samt mulighet til å teste hvordan samarbeidsmulighetene er med en annen spillet.

I demoen kastes du, i rollen som Chris Redfield, rett inn i kampens hete i en afrikansk landsby der beboerne er smittet av et zombifiserende virus. Med deg har du heldigvis Sheva Alomar, trofast kollega i Bioterrorism Security Assessment Alliance (BSAA).

Og det skal kjapt vise seg at det er svært kjekt å ha Sheva ved din side der zombiene angriper fra nær alle kanter. Enten Sheva styres av datamaskinen eller en venn, vil hun komme deg til unnsetning når det virkelig trengs - og omvendt.

I kjent stil er nemlig kontrollene i «Resident Evil 5» like herlig kronglete som vi husker fra tidligere spill i serien. Du følger hele tiden handlingen fra bak ryggen på figuren du spiller, og siktingen foregår ved hjelp av hendige laserstråler. Den umiddelbare og kortsiktige løsningen på virusproblemet er å skyte alt som rører seg, og ofte kan det være kjekt å skyte macheten ut av hånda på den angripende zombien før du plasserer enda et par kuler i hodet.

I de korte sekvensene vi får prøve i demoen - du kan se meg spille gjennom begge brettene i videoene øverst i saken - får vi et glimt av hvordan samspillet mellom Chris og Sheva vil være nødvendig for å lykkes. Du kan for eksempel hjelpe Sheva med et langt hopp, for så å med kikkertsikte måtte rydde unna zombier som angriper henne.

Samspillet åpner også for at dere kan hjelpe hverandre med helse, våpen og annet utstyr - er du for egoistisk kan det slå tilbake på deg selv, ettersom begge må holde seg i live.

I demoen vil du også få stifte bekjentskap med et par fiender som er hakket hvassere enn de «vanlige» zombiene. En av dem, bøddelen, er treig og sleper på en kjempeøks - han kan du lett holde avstand til. Men den andre, med kjappe bein og motorsag, er ikke like enkel - noe du tydelig kan se resultatet av i slutten av den øverste videoen.

Har du lastet ned «Resident Evil 5»-demoen? Hva er i så fall dine førsteinntrykk og forhåpninger til spillet?

PlayStation 3-eiere må vente litt på sin tilgang til demoen, den slippes nemlig på PSN først den 2. februar. Til gjengjeld får de da tilgang på tre brett. «Resident Evil 5» slippes heldigvis samtidig på begge konsollene i mars.