På nye tokt med Kaptein Sabeltann

Nytt spill i morgen.

(Dagbladet.no): I morgen slippes pc-spillet «Kaptein Sabeltann: Grusomme Gabriels Forbannelse».

Dette er det andre spillet det norske spillfirmaet Artplant har laget basert på Terje Formoes sjørøverunivers, forgjengeren som kom i 2004 har solgt over 20.000 eksemplarer.

Nå, tre år senere, er det en mer omfattende spillopplevelse vi har i vente.

- Vi er veldig stolte av spillet, det er på et helt annet nivå enn det vi har gjort tidligere - også når det kommer til spillopplevelsen. Vi ville at barna skulle føle at de var med på et skikkelig Kaptein Sabeltann-eventyr, og det føler vi at vi har fått til, sier Jack Kristoffersen i Artplant til Dagbladet.no.

I spillet får barna for første gang mulighet til å oppleve hele sabeltannuniverset, samt møte velkjente figurer som heksen Miriam, Greven av Gral og Maga Kahn.

- Vi tar et langt steg videre med dette spillet, noe som også var målet når vi gikk i gang med det. Altplant har vært veldig flinke, og har virkelig hevet lista, sier Kaptein Sabeltann-skaper Terje Formoe til Dagbladet.no.

Formoe er nå i ferd med å gå inn i sin 19. sesong med sjørøveren, og forbereder 20-årsjubileet i 2009. I løpet av disse årene er det solgt over 900.000 teaterbilletter til Kaptein Sabeltann-forestillingen, og stadig nye generasjoner sjørøver-tilhengere synes aldri å bli lei.

- Barn i mange aldre er svært opptatte av å spille pc-spill, og for meg er det derfor viktig at vi lager gode, norske spill. Men det er ikke til å legge skjul på at vi med spillet også ønsker å åpne nye dører utenfor landets grenser, sier Formoe.

Spillet er rettet mot den samme målgruppen som forrige spill, fra tre år og oppover.

- Men siden det nå er en litt bredere opplevelser, skal også de litt eldre barna kunne kose seg. Vi prøver å nå en litt bredere aldersgruppe enn sist, sier Kristoffersen.

«Kaptein Sabeltann: Grusomme Gabriels Forbannelse» slippes på pc i morgen, og har veiledende pris på 349 kroner.

OGSÅ TIL HAVS: Du får også styre skuta «Den sorte dame» mellom øyene - kanonene vil bli flittig brukt.