På øving med Metallica

Til de som sukker tungt over Metallicas kjipe åpning: Fortvil ikke. MTV tar opp konserten Hammett & Ulrich & Co. har kalt «Metallica: Reload, Reherarse, Request». Foruten fire (!) låter fra det aktuelle albumet Re-Load, ligger det med andre ord an til en rein ønskekonsert - all den stund mesteparten av tida satt av til ønskelåter fra publikum.

Offisiell turnéåpning finner sted i Wellington, New Zealand, 27. mars.

Massive Attack ikke til Norge

Trip hop'ens fedre, Bristol-gjengen i Massive Attack, har offentliggjort sin turnéplan for Europa. De starter i Glasgow 18. april, og slutter i Brüssel 5. mai - og, dessverre: De legger ikke turen innom Kongeriket. Nærmeste konserter blir i Stockholm (16. mai), Gøteborg (19. mai), Lund (20. mai) og København (21. mai).

Sonic's Rendezvous

Ja, så het bandet til den avdøde MC5-gitaristen Fred «Sonic» Smith (som før øvrig var gift med Patti Smith). De kom på mange vis til å drukne mellom progrocken på det tidlige 70-tall og pønkeksplosjonen. Men 14. april kommer et minne-album; «Sweet Nothing».

Det er et live-opptak fra klubben Ann Arbor i Michigan, USA, og stammer fra 4. april 1978. Konserten fant sted umiddelbart før bandet dro på Europa-turné som backingband for Iggy Pop.

31. mars får bandet også sin egen hjemmeside: www.sonicrendezvous.com.

billedtekst:METALLICA: Øver i front av 200 heldiggriser... FOTO: GEIR BØLSTAD