På party med «Generasjon Y»

De lærte å sykle med hjelm på hodet, og nå har de blitt gamle nok til å gå på fest. I natt danset en nykter «Generasjon Y» våren inn på Hyperstate i Oslo Spektrum - godt passet på av en mengde snille onkler fra politiet pluss sikkerhetsvakter og Røde Kors.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Foreldrene mine er ikke bekymret. De vet at jeg er trygg her i natt, sier Jon Peder Saxe (16) fra Stavanger.

Ikke rent lite fascinerende å se hvor fort en rusbefengt undergrunnskultur kan bli stueren og kommersielt strømlinjeformet. På det fjerde Hyperstate er det ikke de pogende Lyn Gordon-inspirerte sølvdraktene i pumpende laserlys og hipp elektronisk musikk som gjør det største inntrykket. Det er de gjennomsponsede sykehus-rene omgivelsene med alvorlige uniformerte menn som stjeler oppmerksomheten. Diesel-draperiene, Playstation-bodene, rene doer uten stank av spy og alkohol. Men bevares, folk hadde det moro, lell.

- Helt rått

- Dette er jo helt rått. Det blir liksom helt i transe når du får det suget i musikken. Jeg er ikke noe spesielt tekno-fan, men jeg digger å danse! roper en halveis grønnmalt Helene fra Tåsen mens hun hopper på de halvmeter høye platåskoene sine.

Det er ingen tvil om at dette er ungdommenes fest. 16- 17-åringene dominerer dansegulvet i hovedsalen. De over 18 har fått tildelt en egen, liten klubb med ølservering. Ellers er arrangementet rusfritt.

- Vi har i år satt en aldersgrense på 16 år for å hindre å få en altfor ung profil. I går hadde vi Hyperstate i København og der var det et relativt modent publikum. Det ser nok ut som om det er litt yngre folk her, sier Torje Noren, PR-ansvarlig for Hyperstate, til Dagbladet.

På scenen i natt opptrådde både internasjonale storheter som RUN DMC, Armand Van Helden og Antiloop side om side med mer lokalkjente D'Sound, Palace Of Pleasure og DJ-Abstract.

- Hele ideen med Hyperstate er å blande lokale og mindre kjente med de aller største innenfor elektronisk musikk. Vi håper at dette kan holde interessen for denne musikken i live, sier Noren.

Mindre folk

Han må kanskje prøve enda litt hardere, for interessen for Hyperstate synes å gradvis dabbe av. De første årene fikk Spektrum besøk av om lag 8000, i fjor vel 6000 og uten at Dagbladet fikk tak i noen konkrete tall, var det ifølge hjelpemannskaper og politiet betydelig folk færre enn i fjor.

<B>NYKTER UNGDOM:</B> Sikkert påpasset av politiet danset «Generasjon Y» seg inn i våren på nattens Hyperstate.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer