The Twist

På prestisjetung liste: - Helt fantastisk

Det norske signaturbygget The Twist på Jevnaker er kåret til en av verdens fineste bruer. Og den er i godt selskap.

INTERNASJONAL ANERKJENNELSE: The Twist på Jevnaker er både et galleri, en bro og en skulptur. Nå har den kommet på en prestisjetung liste over verdens fineste broer. Foto: Fredrik Hagen / NTB

INTERNASJONAL ANERKJENNELSE: The Twist på Jevnaker er både et galleri, en bro og en skulptur. Nå har den kommet på en prestisjetung liste over verdens fineste broer. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det franske Architectural Digest Magazine har kåret de 20 fineste bruene i verden. Den norske brua, museet og skulpturen The Twist på Kistefos-museet på Jevnaker er nå kåret til en av verdens 20 flotteste bruer.

Det er ikke hvilke som helst bruer som ender på lista, og det må være lov å si at The Twist er i et svært godt selskap. Av andre bruer på lista er kjente landemerker som blant andre Golden Gate Bridge, Brooklyn Bridge, og London Tower Bridge.

- Unikt kult

Som nevnt er brua en del av både et galleri og en skulptur. Den ble bygget i 2019 og designet av det København- og New Yorks-baserte Bjarke Ingels Group.

Brua forbinder breddene av Randselva og fører til Kistefos - den største skulpturparken i Nord-Europa.

Direktør for Kistefos-museet, Birgitte Espeland, er tydelig glad når Dagbladet overbringer nyheten.

- Dette er rett og slett helt fantastisk - spesielt på denne listen med ikoniske bruer så langt tilbake fra 1500- tallet. Helt unikt kult. Det skapte rett og slett litt ærefrykt når jeg så det, sier Espeland til Dagbladet.

«Must see»

Den har fått enormt med både nasjonal og internasjonal anerkjennelse siden den ble bygget. I 2020 listet New York Times opp The Twist som et av de 52 stedene du burde reise til i 2020.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer