På prøve hos Jamie

Som første utlending skal Weronicha Skovly Gjerdingen (20) fra Hadeland prøvekokkelere for kjendiskokken Jamie Oliver.

ROA (Dagbladet): I morgen reiser 20-åringen til London for å prøve å få lærlingplass hos Oliver. Det er det ingen andre enn briter som har gjort tidligere.

Oppdaget i Oslo

- Jeg må ikke ha for høye forhåpninger. Da blir jeg så skuffet hvis jeg ikke får den, sier hun.

Jamie Oliver «oppdaget» Weronicha da hun og to venninner var på kjendiskokkens boksignering i Oslo i sommer. Der overrakte hun en oppskrift på sjokoladefondant.

- Han ble kjempeglad. Men det kuleste var at han kalte meg darling, forteller hadelandsjenta.

Det Oliver ikke visste, var Weronicha hadde festet en søknad bak oppskriften.

- Den var proppfull av smisk.

Da hun hadde levert søknaden, gikk jentene ut og feiret. Plutselig ringte telefonen.

- Da jeg så at det var et utenlandsnummer, fikk jeg helt hetta. Jeg kløp venninnen min i skuldra, tok telefonen og sa «hello», forteller hun ivrig.

Og jammen var det selveste Jamie Oliver som ringte. Han hadde sett søknaden, og ville ha henne på prøvekokkelering i London.

- Jeg ble kjempeglad, og hylte ut midt på Karl Johan, smiler hun.

Populær restaurant

Weronicha har dermed mulighet til å bli den 19. lærlingen hans i år, på den populære restauranten Fifteen i London. En restaurant som er fullbooket ut januar.

- Dette kan bli vendepunktet i min karriere. Det er jo ikke akkurat negativt å ha på cv-en at jeg har jobbet for Jamie Oliver, sier hun.

- Hvilke oppgaver tror du at du får?

- Enten får jeg i oppdrag å lage noe fra restaurantens meny, eller så får jeg for eksempel seks ingredienser foran meg, som jeg må lage et eller annet ut av. Det siste alternativet skremmer meg.

KARRIERE: Weronicha Skovly Gjerdingen (20) fra Roa på Hadeland er utdannet kokk. I morgen reiser hun til London, og Jamie Olivers restaurant Fifteen.