På ramme alvor

Hilde Heier (45) har nådd sitt mål: Først fikk hun med seg Hege Schøyen og Sven Nordin som hovedrolleinnehavere til sin film «Suffløsen». I går fikk hun nesten ni millioner kroner i støtte fra Norsk Filminstitutt til å lage filmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har lenge visst at jeg bare må få filmet denne historien - og det er nå jeg har mot, talent og styrke til å avlegge den store svenneprøven, sier den lykkelige regissøren og manusforfatteren Hilde Heier til Dagbladet.

Hun er en av få som har prestert å få nesten ni millioner kroner til å lage en norsk spillefilm på første forsøk.

- Ingen komedie

Filmen handler om Siv, som lever et tilsynelatende lykkelig liv som sufflør på operaen, og som er i ferd med å gifte seg med Fred, som er lege, skilt og har to barn fra før. Alt er fint - inntil en ny tubaist begynner i operaen. Langsomt vokser lengselen etter å ta den plassen hun må ha for å kunne leve.

- Dette er ingen farse, ingen ellevill komedie med Schøyen og Nordin. Det skal forresten bli deilig å gjøre noe annet enn å få folk til å le, sier Sven Nordin, for tida mest kjent som Nils i TV2-komedien «Mot i brøstet». Han spiller dessuten i «Splitter pine glad» på Chat Noir.

- Og det er jo fantastisk, da, at vi er blitt tiltrodd et skuespillertalent - og det er ikke minst viktig for Sven, fleiper Hege Schøyen - som fortsatt gjør stor suksess sammen med Øivind Blunck med revyen «Fast følge».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer