På rekordtid har Etiopia sikret både fred og 50 prosent kvinner i regjering

Afrika kan igjen bli et forbilde for verden, slik kontinentet var for Platon og Dante.

DEN FØRSTE KVINNEN: Etiopia fikk i slutten av oktober også kvinnelig president: Tidligere ambassadør og FN-utsending Sahle-Work Zewde ble valgt til statsoverhode av parlamentet. Og så, i november, valgte parlamentet en kvinne, Meaza Ashenafi, til også å lede Høyesterett. Foto: NTB Scanpix
DEN FØRSTE KVINNEN: Etiopia fikk i slutten av oktober også kvinnelig president: Tidligere ambassadør og FN-utsending Sahle-Work Zewde ble valgt til statsoverhode av parlamentet. Og så, i november, valgte parlamentet en kvinne, Meaza Ashenafi, til også å lede Høyesterett. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ofte er det deprimerende å lese nyhetsmeldingene fra Amnesty International. Men nylig publiserte menneskerettighetsorganisasjonen en av sine få positive nyheter de siste ukene: Etiopias regjeringsadvokat går til arrestasjon av 36 statsansatte for tortur og brudd på menneskerettighetene. Tiden er kommet for et oppgjør med dem som har misbrukt sin makt under det tidligere diktaturet.

SOMMERTILBUD AKKURAT NÅ: Kjøp Dagbladet Pluss i 1 måned for 39,-, og få Strim Mest + Sport med på kjøpet

Dagbladet Pluss gir deg muligheten til å dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer.

Med gratis tilgang på Strim Mest + Sport har du enda mer kvalitetsinnhold å nyte i sommer!

Du mottar lenke på epost for å aktivere Strim etter å ha kjøpt Dagbladet Pluss-abonnement.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)
Få med Strim gratis*

39,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)
*Strim Mest + Sport har en ordinærpris på 499,- pr. mnd., ogfornyes automatisk ved utløpet av gratisperioden. Abonnementet kan siesopp når som helst. Kampanjen varer til og med 31. juli og tilbudetgjelder kun for nye kunder av Strim.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer