På Rimi-Hagens hest

FREDRIKSTAD (Dagbladet): På en scene som er bare litt større enn skonummer 48 står venninnene Kirsti Sparboe og Mari Bjørgan. Men den er ikke mindre enn at de får plass til Märtha Louises Rimi-Hagen-hest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Gud, jeg kan ikke huske siste gang vi stod på samme scene. Det må vel ha vært på Chat Noir i 1984, eller.. prøver fredrikstadkjerringa Mari seg.

Ja, for i byen ved Glommas munning liker hun seg. Og nå er det revyen «Bare for moro skyld» det gjelder.

Endelig tilbake

- Jeg bodde og spilte her i over tre år, fra 1998 til 1991. Etter mange år med Chat Noir og revyer med Wesenlund, sa jeg opp hos Dag Frøland og dro hit. Jeg hadde mistet «noe» på veien og måtte finne det.

Og det årnæ sæ - sammen med Øyvind «Raymon» Johannessen, Vivi Haug, Einar Beiheim og andre på Fredrikstads skrå bredder.

- Det jeg ønsket var å delta mer selv, skrive tekster og opptre uten sikkerhetsnett. Skrittet tok jeg i Fredrikstad, og derfor er det godt å være tilbake, sier Bjørgan.

Resten av året

I sommer var Grethe Kauland i plankebyen samen med tre kæll. Resten av året tilhører scenen på Oscarteatret Ole Jacob Lindberg, Dag Brandth, Mari Bjørgan og ikke minst Kirsti Sparboe. Og hun var ikke vanskelig å be.

- Da Mari ringte og spurte, så var det innlysende. Ved siden av Riksteater-turneer er det første gang jeg står på scenen her. «Bare for moro skyld» har premiere i morgen. Det er hektiske prøver i byens intimteater: på scenen synger Mari hest om Rimi Hagens hest i «Ri Märtha ri». Melodiden er «Mustang Sally», men teksten er en smekk til både kongehus og Rimi-Hagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer