På rocker'n

KØBENHAVN (Dagbladet): Sissel Kyrkjebø overrasket alle med å dukke opp på den offisielle EuroSong-festen i går kveld - sammen med svartrockerne i Sort Sol. Men først hilste hun på Halvor og ønsket ham lykke til.

- Jeg må innrømme at jeg ikke har hørt Haldor synge årets GP-sang. Den danske har jeg hørt, og jeg skal følge med på finalen i tv lørdag. Men jeg kan ikke love å stemme på Norge før jeg har hørt sangen, sier Sissel, og legger fort til:

- Dagen etter at Haldor vant den norske finalen, ringte en venninne til meg og fortalte at han har en fantastisk stemme.

På rocker'n

Haldor var glad for å møte Sissel:

- Jeg ser opp til deg. Du har en fantastisk stemme, og du representerer noe veldig flott ved å være artist. Hyggelig å hilse på deg, og fint at du er med på festen.

For egentlig hadde ikke Sissel tenkt å bli med på den store festen i København rådhus, som behørig ble åpnet av overborgermesteren og kulturministeren.

- Jeg er her for å synge, ikke som soloartist, men sammen med bandet Sort Sol. Jeg synger sammen med vokalisten Steen Jørgensen på låta «Elia Rising». Og det er Sort Sol som er attraksjonen her, ikke jeg, sier Sissel, som forteller at hun i hu og hast måtte si ha det til sine to barn for å rekke konserten.

Tilbake til GP

Sort Sol er det nærmeste vi kommer et dansk svar på Madrugada og DumDum Boys. Bandet har holdt det gående i 25 år, med minimale utskiftninger.

- Vi begynte som et punkband, men kan nok ikke kalle oss det i dag. Men det var fantastisk å få Sissel med i duett på den nye plata vår. Hun har en overjordisk stemme, sier sanger Steen Jørgensen (42), som har vært frontfigur i bandet i alle år.

Cd-en «Snake Charmer» kommer ut i Norge i august.

Sissel begynte sin karriere i Melodi Grand Prix. Det var i Bergen i 1986.

- Tenk, det er 15 år siden - og nå er jeg her igjen, ler hun hjertelig. Men hun beskriver seg ikke som noen stor GP-fan.

Hun synes samarbeidet med Sort Sol er spennende, ikke minst fordi rockerne står for noe annet enn henne, sier Sissel.

Sort Sol blant de aller mest kjente i Danmark. Alle bandets 11 plater har solgt bra.

  • Sort Sol spiller på Roskildes største arena, den oransje scene, fredag 29. juni. Hvem vet, kanskje kommer Sissel.
EKSPUNKERE: Sammen med Danmarks svar på Madrugada rocket Sissel Kyrkjebø sammen med sanger Steen Jørgensen og de andre i det utrolig populære rockbandet Sort Sol. Her på den offisielle EuroSong-festen i går kveld.