På røvertokt

På sitt tredje album beveger Tungtvann seg fra ishav og mørketid til de mer sørlige breddegrader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Det er nå fire år siden Tungtvanns «Ubudne gjesta» gjorde det til en folkesport å trashe hjemme-alene-fester. Siden det har Jørgen Nordeng (Jørg-1/Joddski Boodle) og Lars Audun Sandness (Poppa Lars/Poppa Loodenz) mottatt språkpriser, etablert det nå velbrukte begrepet «bransjehore», og i tillegg syslet med raggarytmer på fritida. Så der det forrige albumet «Mørketid» (2002) var en litt dyster vandring gjennom Vinter-Norge, har de på «III: Folket Bak Nordavind» blant annet satt seil mot Jamaica.

For her skal det selvfølgelig festes. Jørg-1s språklige spenst og Poppa Lars' produksjonsmessige lekenhet drar oss med på Tungtvanns hittil mest eksperimentelle hiphoptokt.

Den slepent sleipe singelen «Slepp Dæ Laus» plukker for eksempel opp tråden der «Ubudne gjesta» slapp. Riktignok har gutta blitt fire år eldre, men det er nok likevel lurt å gjemme unna barskapet. Tungtvann holder nemlig ikke tilbake, verken på fest eller plate. På «Hip Hop (Don't Stop)» spoler Poppa Lars lydbildet bakover til både norsk og amerikansk old-school. «Du får det du sår» er et snasent samarbeid med den ordrike Opplands-yngelen Onkl P og Jaa9.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer