UTFORSKER:  Cecilia Bartoli er en sanger av det slaget som aldri nøyer seg med klangen av sin egen stemme. Det er stadig noe nytt å utforske! Foto: DIETER NAGL / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
UTFORSKER: Cecilia Bartoli er en sanger av det slaget som aldri nøyer seg med klangen av sin egen stemme. Det er stadig noe nytt å utforske! Foto: DIETER NAGL / AFP PHOTO / NTB SCANPIXVis mer

På sangens vinger

De store stemmene bæres nok fram på mange måter, og med ulike prosjekter. Men det er liksom ingen tvil når du møter en virkelig stor stemme, håndtert av en moden sanger.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Cecilia Bartoli er en sanger av det slaget som aldri nøyer seg med klangen av sin egen stemme. Det er stadig noe nytt å utforske!

Denne gangen dreier det seg om russisk opera på 1700-tallet, under tre mektige tsarinner, alle i kjølvannet av Peter den Store: Anna (1730-40), Elizabeth (1741-61) og Katarina den Store (1762-96).

De tre hadde alle dét til felles, at de mislikte det russiske og gjorde alt de kunne for å bidra til europeiseringen av det store kontinentet.

På musikkens område, innebar det å hente fremragende musikere og komponister til Russland, fra en tid der den europeiske barokken er i ferd med å dreie over i en slags klassisisme.

Nøkternt sett, altså, komponister som Cecilia Bartoli allerede må sies å ha et nært og førstehånds forhold til - Araia, Raupach, Manfredini og Cimarosa, blant andre.

Vakkert album

Albumet i seg selv er nydelig laget, som en hel liten bok med vakre bilder og informativt, veldig informativt, materiale. 

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn