På scenen kvelden før han døde

Den siste kvelden han levde var Michael Jackson på sitt favorittsted: Scenen.

I STORFORM: Michael Jackson var i storform under prøvene kvelden før han døde. Her fotografert under tidligere prøver 6. mai. Foto: REUTERS/The Outside Organisation/Handout
I STORFORM: Michael Jackson var i storform under prøvene kvelden før han døde. Her fotografert under tidligere prøver 6. mai. Foto: REUTERS/The Outside Organisation/HandoutVis mer

|||(Dagbladet.no) Onsdag kveld gjennomførte popstjernen en full prøve av sceneshowet før comebacket.

- Michael stod ved siden av meg og vi så på scenen sammen og vi bare strålte av glede for at vi var kommet hit, sier regissør Kenny Ortega til LA Times.

Han var i Staples Center sammen med dansere, musikere, sangere, koreografer, kostymedesignere - og Michael Jackson - på de siste prøvene i hjembyen før comebacket i London neste uke. I rampelyset på scenen var Jackson i storform; energisk, optimistisk og fokusert på sceneshowet. Superstjernen strålte av entusiasme og engasjerte seg personlig i de minste detaljer av showet.

- Og han var lykkelig. Alle følte og delte det. Vi var fire eller fem dager fra å avslutte i Los Angeles og reise til London, og vi følte oss alle i god form.

Illusjonisten Ed Alonzo laget effektene for showet.

- Han sang ikke med hele stemmen, men det var vakkert som alltid. Han tok ikke en gang en pause for å drikek vann eller hvile. Han gikk fra ett nummer til neste. «La oss gjøre det igjen.» Han danset, sang, spøkte med besetningen. Om han hadde smerter, var det ingen som merket noe av det, sier Alonzo.

Øvingen pågikk til lang over midnatt.

- Det var fantastisk, han var utrolig. Jeg fikk gåsehud. Det fikk meg til å forstå hvorfor jeg begynnte i denne bransjen, sier Randy Phillips i AEG Live, selskapet som har brukt mer enn 20 millioner dollar (129 millioner kroner) i comebackkonsertene.

- Jeg finner trøst i stoltheten og selvtilliten han hadde under prøvene onsdag. Det er det minnet jeg vil ha av ham så lenge jeg lever, sier Philips.

Neste formiddag fikk Jackson hjertestans.

Michael Jackson under prøvene til comeback-konsertene. Foto: REUTERS/The Outside Organisation/Handout
Michael Jackson under prøvene til comeback-konsertene. Foto: REUTERS/The Outside Organisation/Handout Vis mer