Alexander Rybak

På scenen med eksen

I år ser det ut til at årets julekonserter kan gjennomføres med fulle kirkerom. Alexander Rybak er blant dem som skal ut på juleturné - sammen med eksen som gjorde han verdenskjent: Ingrid Berg Mehus.

JULEKONSERT: Alexander Rybak studerer i dag filmmusikk i Chicago. I desember skal han hjem til Norge for å holde julekonserter, sammen med blant andre eksen Ingrid Berg Mehus. Bildet er fra 2019. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
JULEKONSERT: Alexander Rybak studerer i dag filmmusikk i Chicago. I desember skal han hjem til Norge for å holde julekonserter, sammen med blant andre eksen Ingrid Berg Mehus. Bildet er fra 2019. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alexander Rybak sang seg inn i alles hjerter med låta «Fairytale» under Melodi Grand Prix og Eurovision i 2009. I tida etter Grand Prix-seieren undret flere seg over hvilket «eventyr» Rybak sang om.

Dagbladet var den første avisa til å melde om at jenta han sang om var musiker Ingrid Berg Mehus. De to ble sammen da de begge var fiolinelever på Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Forholdet varte ett år før det tok slutt.

Rybak har tidligere omtalt Mehus som «den beste ungdomsforelskelsen».

12 år etter «Fairytale» kom ut, skal de to opptre på scenen sammen igjen. I desember skal de ut på juleturneen «Stille natt, hellige natt».

- Så glad vi har blitt venner igjen

Rybak gleder seg til å kunne holde julekonsert for fulle kirker. Han ser også fram til å kunne dele scene med Mehus.

- Det skal bli deilig å synge og spille og endelig se smil i stedet for masker. Jeg gleder meg voldsomt til å stå på scenen med Ingrid også. Jeg er så glad for at vi har blitt venner igjen, og hadde en fin turné sammen allerede i fjor, dog for 20 publikummere, sier Rybak til Dagbladet.

Han gleder seg også til å kunne holde konsertene med ekteparet Mittet og Rune Larsen.

- Jeg er ganske sikker på at Maria har den sterkeste stemmen i hele Norden, så det er alltid en ære å turnere med henne. Og Rune og Hans Marius er begge talentfulle historiefortellere på hver sin måte, sier Rybak.

I dag går Rybak andreåret på Columbia College i USA der han studerer filmmusikk.

I år var han redd for at han ikke skulle få muligheten til å holde julekonserter på grunn av studiene. Etter støtte fra både produsent Tor Arne Ranghus og professorene på skolen, lot turneen seg heldigvis gjennomføre.

- Jeg tror at jeg klarte å bevise på turneen ifjor at jeg klarer å innlevere eksamener innimellom julekonsertene, sier Rybak.

- Vi er gode venner

Mehus deltok i Melodi Grand Prix i 2019 med låta «Feel», og har i flere år jobbet som nattklubbfiolinist. Under deltakelsen spurte hun Rybak om råd.

Sammen med Rune Larsen, Maria Haukaas Mittet og Hans Marius Hoff Mittet, skal hun og Rybak på juleturné rundt om i landets kirkerom.

Mehus ser svært fram til å kunne bringe publikummerne i julestemning.

- Det gleder jeg meg masse til. Jeg håper det kommer mange mennesker. Det er en drøm nå at det kan være fullsatt kirke når det begynner, sier Mehus til Dagbladet.

På spørsmål om hva hun tenker om å opptre med Rybak under julekonsertene, svarer hun:

- Det synes jeg er kjempekoselig. Han er en fin fyr å jobbe med. Vi er gode venner, sier Mehus.

De to skal også ha en duett sammen under julekonsertene.

- Vi skal ha duetten. Jeg kan ikke si noe annet enn at det blir en duett med krutt.

GLEDER SEG: Ingrid Berg Mehus skal sammen med, blant annet, eksen Alexander Rybak holder julekonserter i år. Her fra framføringen under Melodi Grand Prix i 2019. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
GLEDER SEG: Ingrid Berg Mehus skal sammen med, blant annet, eksen Alexander Rybak holder julekonserter i år. Her fra framføringen under Melodi Grand Prix i 2019. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer

Deltar ikke i starten

Det blir likevel ikke alle julekonsertene der de to skal framføre duetten. Rybak står nemlig ikke på scenen før 8. desember. Dette er på grunn av studiene i Chicago, forteller produsent Tor Arne Ranghus til Dagbladet.

- Det blir litt i ensom majestet i første delen, sier Mehus.

Hun gleder seg også til å stå på scenen med både ekteparet Mittet, og Rune Larsen.

- Det er fantastiske folk. Det er tredje året jeg er på turné med dem. De er megaflinke, og det er så hyggelig gjeng. Vi ler og har det kjempekoselig og koser oss på scenen. Det håper jeg folk i salen også kan merke, sier Mehus.

FAIRYTALE: Alexander Rybaks første kjærlighet stilte i den norske MGP-konkurransen i 2019. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Førte dem sammen

Det var produsent Tor Arne Ranghus som ville at Rybak og Mehus skulle opptre sammen. Han gir stor ros til Mehus.

- Hun er en fabelaktig fiolinist hun også. Hun er en fantastisk jente å ha med seg på turneen. Det er alltid deilig å ha positive, glade mennesker rundt seg, sier Ranghus til Dagbladet.

Etter lang tid med coronarestriksjoner ser det ut som at kirkerommet kan bli fylt opp. Ranghus sier at det likevel ser ut som enkelte av publikummerne holder litt igjen for å kjøpe billetter.

- Store deler av vårt publikum er 55 år pluss. Det ser veldig bra ut i år, men det virker som noen holder igjen litt. Det er litt reservasjon mot å kjøpe billetter, men jeg håper det ordner seg, sier Ranghus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer