På seige føtter

Little Feat holder seg uforskammet godt i sitt 31. år, men de trenger mer tid enn de fleste til å spille seg inn. Når de først har gjort det, kan de rett som det er minne om gode, gamle dager.

Lowell George mangler, men han døde i 1979. At bandet har klart å holde det gående uten sin frontfigur i så mange år er imponerende, og det sier også ganske mye om både kvalitet og utholdenhet hos de gjenværende musikerne. Jeg tør også påstå at Little Feat hadde vært et atskillig mindre spennende band uten Bill Payne, en av verdens beste honky tonk-pianister i et rockeband!

«Dixie Chicken»

Et av mine sterkeste musikkminner fra 70-tallet var en nattrock-sending fra Tyskland. Der hørte jeg «Dixie Chicken», og det var like mye Bills pianospill som Lowells sang som slo meg ut.

I går sneik den seg inn etter en lang rekke gamle låter, og etter et laangt jazzinspirert oppspill (med gitarist Fred Tackett på trompet) som begynte å bli kjedelig - inntil de små signalene kom om at selve «låta» var i gang. Den varte i nesten 20 lekne - og litt for mange - minutter.

De nye låtene fra den fine, nye plata «Chinese Work Songs» satt vel så bra, med «Sample In A Jar» som et fint brekk etter en seig versjon av «Dixie Chicken».

Her synger gitarist Paul Barrere, og det er å foretrekke. Den kvinnelige vokalisten Shaun Murphy, som ble med på 90-tallet, skrek mer enn hun sang, men kom mer til sin rett i en bluessang. Og Richie Hayward er en bedre trommeslager enn sanger.

Mye lyd

Little Feat favner det meste av nyere amerikansk musikkhistorie, fra rock'n'roll til bluesrock og små sidespor inn i jazz, cajun, blues og California-funk. Det gjør repertoaret - og låtmaterialet - mer spennende enn mange andre band. Likevel ble det litt vel mye lyd når sju mann trøkker til, selv om også den justerte seg godt inn før de to timene var gått.

Men jeg vet at jeg kommer til å kose meg enda mer med den legendariske liveplata «Waiting For Columbus» fra 1978 hjemme i stua. Den er det umulig å tangere - om det noen gang har vært et mål.

Little Feat

Startet i California i 1969. Tok en pause etter at låtskriver og vokalist Lowell George døde i 1979, men startet opp igjen noen år seinere. Med unntak av George er originalmedlemmene på plass.

Debuterte med «Little Feat» i 1971 og har gitt ut plater jevnt og trutt siden. Selve juvelen er det doble livealbumet «Waiting for Columbus», som kom i 1978.

Er aktuelle med albumet «Chinese Work Songs» og seinere i høst samleplata «Hotcakes and Outtakes: 30 Years of Little Feat».

MYE LYD: Med sju mann på scenen, anført av gitarist og vokalist Paul Barrere og vokalist Shaun Murphy, ble det mye lyd på Rockefeller i går.