- På settet var det et fordømt kaos hver eneste dag

«The Big Lebowski» møter «Mannen med den nakne pistol»?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Paul Thomas Anderson er en av vår tids mest hyllede filmskapere, med titler som «Boogie Nights», «Magnolia», «There Will Be Blood» og «The Master» på samvittigheten.

Under innspillingen av sin nye film «Inherent Vice» bestemte filmskaperen seg for en radikal og eksperimenterende form på settet. Alt skulle testes ut og mange ulike varianter av scenene måtte spilles inn før Anderson var fornøyd, fortalte skuespiller Josh Brolin i et intervju nylig:

- Han hadde en veldig ufokusert og leken tilnærming. Det var bare et totalt fordømt kaos hver dag, hele dagen. Som var helt strålende, da følte man at man fikk gjort noe. Men vi får se hvordan det blir, sa Brolin.

Humoristisk konspirasjon Og nå får vi en første smakebit på det ferdige resultatet, i form av en trailer som slippes bare dager før verdenspremieren under New York Film Festival.

«Inherent Vice» er en filmatisering av Thomas Pynchons roman ved samme navn fra 2009, og tonen er helt åpenbart mer humoristisk enn mange av Andersons tidligere filmer.

Vi følger privatdetektiven Doc Sportello (Joaquin Phoenix) som blir oppsøkt av ekskjæresten. Hun har en drøy historie å fortelle: Om hennes eldre og styrtrike elsker som er blitt innlagt på mentalsykehus - men som egentlig er et offer for en konspirasjon kokt sammen av kona hans og hennes elsker igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer